Священникам дозволили вакцинуватися залишковими дозами від коронавірусу

1731 0
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав виявив бажання вакцинуватися.
Фото: ugcc.ua

Фото: ugcc.ua

Залишкові дози вакцини CoviShield проти Covid-19 можуть отримати публічні особи та громадські діячі, зокрема й священники. Міністерство охорони здоров'я надало релігійним діячам можливість вакцинуватися вже тепер, повідомляє інформаційний ресурс УГКЦ.

Читайте також: Вакцини для відомих. У Львові створили Google-форму для щеплення від Covid-19

Відповідний наказ на початку березня видав Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Вакцинування релігійних діячів проводитимуть, якщо буде відмова інших або тоді, коли потрібно буде використати відкриті флакони із вакциною від коронавірусної хвороби Covid-19.

Предстоятель УГКЦ уже погодився на вакцинацію.

«Нам дуже важливо, щоб план вакцинації був справедливим і щоб зважали на найбільш вразливі верстви населення. Ще на початку лютого я зазначав, що, коли вакцина від коронавірусу буде для мене доступною як для священнослужителя чи людини, яка досягла певного віку, то, очевидно, я пристану на таку пропозицію. У контексті цього рішення міністерства я маю тепер таку можливість», – сказав Блаженніший Святослав.

Читайте також: Як проходить вакцинація від коронавірусу у Львові. Від питань до відповідей

Не виступає проти вакцинування від Covid-19 і навіть підтримує вакцинацію предстоятель Православної церкви України Епіфаній.

«Церква не проти вакцинування. Якщо це сприяє збереженню людського здоров'я, звичайно, що церква підтримує. Але ми повинні добре розуміти, що вакцинація не має жодного відношення до віровчення церкви. Дай Бог, щоб ця вакцина призупинила подальше розповсюдження цієї небезпечної хвороби. І ми, як церква, будемо пояснювати, будемо роз'яснювати. Будемо показувати навіть, якщо потрібно, і прикладом», –  наголосив Митрополит.

Нагадаємо, що в Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти Covid-19 вакциною Covishield виробництва індійського підприємства Serum Institute. З 1 березня можливі залишки вакцини від коронавірусу дозволили використовувати для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!