Київ

Священники УПЦ МП почали виїжджати з Лаври - міністр Ткаченко

802 0
Попри заяви про брак часу, представники УПЦ МП продовжують вивозити майно з приміщень.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Державні органи контролюють процес переїзду - МВС та СБУ здійснюють перевірки на виїзді з Лаври. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.
 

Міністр запевняє, що незважаючи на заяви намісника Павла, що вони не встигають виїхати до 29 березня, процес виїзду все ж активно проходить: "Від представників УПЦ МП були листи до заповідника "Києво-Печерська лавра" стосовно того, що вони не встигають виїхати до 29 березня. Але процес виїзду відбувається: це може засвідчити будь-який перехожий у Лаврі. Вивозять бойлери, стільці, столи", - зазначив міністр.

Також Ткаченко сказав, що заяви представників УПЦ про відсутність нового місця для складування накопиченого за 35 років майна не відповідають дійсності: "бойлери ж перевозять кудись". Водночас очільник МКІП зауважив, що "не брати облаштували приміщення, а прихожани, які жертвували Лаврі, і вивіз того майна порушує законні запитання".

Заразом міністр нагадав, що на території Лаври продовжує працювати Міжвідомча комісія, яка має зафіксувати стан збереження нерухомого та рухомого майна - музейних експонатів, які також були в користуванні УПЦ МП. За його словами, щойно комісія завершить свою роботу – можна буде чітко казати про порушення.

"Наголошу, що всі питання вирішуватимуться, згідно з законом, у конкретний послідовний спосіб", - сказав очільник МКІП.

Нагадаємо, Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» 10 березня направив Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (Чоловічому монастирю) УПЦ МП попередження про розірвання Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном на підставі виявлених Міжвідомчою робочою групою порушень умов договору. Згідно з ним, представники УПЦ МП мають полишити приміщення Лаври до 29 березня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!