Свято Миколая Чудотворця у Львові: куди піти з дитиною?

5571 0
День святого Миколая – це особливе свято для дитини. Адже попри наявність подарунків, чадо починає вірити у чудеса. І важливо не тільки продемонструвати матеріальну сторону цього свята, а й збагатити дитину культурно та просто весело провести час. Tvoemisto.tv дізналося куди у Львові можна піти в переддень та в день, коли Чудотворець творить дива.
фото: chitalnya.com, lviv.depo.ua, daily.lviv, facebook-сторінка Зимовий парк культури

фото: chitalnya.com, lviv.depo.ua, daily.lviv, facebook-сторінка Зимовий парк культури

Вистави

Львівський театр естрадних мініатюр «І люди і ляльки»

З 18 по 20 грудня  діткам показуватимуть виставу «Чарівна ніч»

Сюжет: сім’я готується до свята. Надзвичайно чарівна ніч дарує дітям святкове чудо: зустріч з Велики Гостем – Святим Миколаєм, веселі пригоди з чортенятами Архипом та Антипком, і дарунки. Вистава дарує дітям відчуття свята, радості й приємних сподівань. Для дітей віком від 3-ьох років.

Час: у вказані дні о 12:00, 14:00 та 16:00. Тривалість вистави 45-50 хв.

Ціна квитка: 25 грн. – дитячий та 35 грн. дорослий. До дитячого квитка також додається подарунок.

Адреса: вул.. Фредра,6.

 

Перший український театр для дітей та юнацтва

22 грудня демонструватимуть виставу «Стежечка святого Миколая» - казка на дві дії, тривалістю 1 годину 10 хвилин.

Сюжет: З початком зими всі чекають святого Миколая, котрий приходить із Ангеликами до нас щороку, приносячи радість та подарунки – хто на що заслужив. Проте не всі знають, що для того, аби Миколай спустився з небес, зірки вказують йому шлях на землю. Чи ж зможе дістатися до нас Миколай, якщо хитрий Чорт, змовившись із Вовком, сховає зірки? Звичайно, що зможе, бо в таку чарівну ніч навіть Зайці можуть стати хоробрими (якщо зуміють бути дружніми), а світло щирих сердець здатне світити сильніше, ніж зірки.

 

Час: 22 грудня о 12:00.

Ціна квитка: 16 – 22 грн

Адреса: вул.. Гнатюка, 11

Львівський академічний обласний театр ляльок

Театралізоване свято святого Миколая

На святі відбудеться зустріч із святим Миколаєм, колядки, забава у святковому колі та перегляд лялькової вистави.

Час: 18, 20 грудня на 12:00, 14:00, 16:00 та 18:00, 19 грудня – 12:00, 14:00, 16:00

Ціна: 40 гривень

Адреса: пл. Данила Галицького, 1.

 

Львівська обласна філармонія

Дитячий мюзикл-казка «Пригода святого Миколая»

Капела «Дударик» у супроводі рок-оркестру представить дитячий мюзикл-казку. Герої цього дійства – ангели, ангелята, чортик, чортенята і кіт – зійдуться у епічному музичному двобої за віру і добро святого Миколая.

Музика до вистави створена на основі безсмертних хітіві усіх часів: James Brown «I feel good», AC/DC «Highway to hell», Queen «We are the champions», Chuck Berry «Johney B.Good», The Beatles «Hey Jude», Adele «Skyfall», Scorpions «You and I» та інші. На гостей заходу тако чекають солодкі подарунки.

Час: 20 грудня, 15:00 та 17:00

Ціна: 50-150 грн

Адреса: вул. Чайковського,7

 

Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки

«Байки для дітей від Езопа до Миколая»

Героями байок є переважно тваринки, проте деколи це бувають і самі ситуації. Стосунки  і ситуації, в які ці персонажі потрапляють нагадують нас самих. Езоп сміється у цих історіях над багатьма людськими недоліками: заздрістю, жадібністю, пихатістю, дурістю. Герої байок смішні, наївні й привабливі.

Вікові обмеження: для дітей від 8 років

Час: 19 грудня 12:00, 15:00, 18:00; 20 грудня 12:00 та 15:00

Ціна: 30-40 грн

Адреса: вул. Городоцька, 36

 

Львівський академічний духовий театр «Воскресіння»

Вистава-забава «В пошуках святого Миколая»

Перед глядачами з’являються всі казкові герої. Звичайно ж всі недобрі казкові герої будуть переможені. І за допомогою молитви до нас прийде справній Миколай. Велика кількість сюрпризів і несподіванок буде очікувати на маленького глядача, отож варто не забути підготувати для Чудотворця віршик або пісеньку.

Час: 20 грудня, 11:00, 13:00, 15:00

Ціна: 50 грн – дорослий квиток та 30 грн – дитячий

Адреса: пл. Генерала Григоренка, 5

 

Виставки

«Новорічне диво»

Всього виставка нараховує 9 монотипій – це нефігуративні композиції, пейзажі рідного міста Львова, абстрактно-експресіоністичні роботи із контрастними плямами та широкими мазками, об’єднані тематикою новорічного дива. Картини виконані молоддю з особливими потребами.

Час: з 17 по 23 грудня

Ціна: безкоштовно

Адреса: арт-галерея під відкритим небом «Щось цікаве», пл. Ринок, 13

 

Сімейне дозвілля

Неймовірні пригоди улюблених героїв

Коли Ваша дитина прокидається у святковий ранок та під подушкою знаходить такі очікувані подарунки - дуже важливо продовжити день у тому ж яскравому настрої. Цього року Вам допоможуть у цьому улюблені казкові герої: Лунтік, Смєшарікі, Баранчик Шон, Маша, Міша та багато інших персонажів на чолі зі Святим Миколаєм привітають усіх діточок. Неймовірні ляльки - велетні та їх незабутні пригоди, справжні українські жарти та улюблена музика - все, що потрібно маленьким львів'янам в їх улюблений святковий день.

Вартість: 40-100 грн.

Коли: 19 грудня.

Адреса: вул. Стрийська, 202.

 

Активний відпочинок

Другий зимовий Парк Культури

Офіційне відкриття Зимового парку відбудеться 19 грудня 14:00 годині, у День святого Миколая. На відкриття Зимового парку завітає Святий Миколай, який буде дарувати дітям подарунки. Під час відкриття на гостей чекають театральні виступи, катання на санчатах з хаскі в упряжці, цікаві конкурси з новорічними подарунками та багато сюрпризів, а також 3D-мапінг.

Час: 19 грудня, 14:00

Адреса: Центральний парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, вул. Болгарська, 4

 

Театралізована екскурсія «Святий Миколай у гаю»

Святий Миколай до своїх іменин облаштував у Шевченківському гаю – хатинку, у якій разом із янголятами готується до зустрічі із маленькими друзями. Усі чемні, відвідавши театралізовану екскурсію, зустрінуться із Чудотворцем.

Вікові обмеження: від 6 до 9 років

Час: 18 та 19 грудня щогодини з 10:00 до 14:00

Ціна: вартість групового квитка – 80 грн за дитину (безкоштовний супровід групи дорослими у кількості 6 осіб), вартість індивідуального квитка – 90 грн.

За довідкою звертатись за телефоном – 097 132 80 62 (Христина)

Адреса: музей народної архітектури і побуту у Львові «Шевченківський гай», вул. Чернеча гора,1

 

Акції

В рамках акції «Миколай про тебе не забуде», 19 грудня,  волонтери на вулицях Львова вітатимуть перехожих зі святом Миколая, даруючи їм цукерки, листівки та щирі посмішки. «Миколай про тебе не забуде» - щорічна благочинна акція, започаткована у Львові в 2001 році молодіжною громадською організацією «Академія Української молоді» з метою збору подарунків для дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей. Проводиться на всій території України напередодні дня святого Миколая.

 

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!