Святослав Вакарчук буде студентом Єльського університету

4635 0
Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук на чотири місяці стане студентом одного з найпрестижніших вишів світу – Єльського університету.
фото: worldfellows.yale.edu

фото: worldfellows.yale.edu

Святослав Вакарчук став учасником стипендіальної програми глобальних лідерів від Єльського університету (Yale World Fellows Program). Святославу випала можливість повчитися та обмінятися досвідом зі стипендіатами з інших країн. Про те, що Вакарчук опинився у числі обраних на навчання, повідомляє інтернет-сторінка програми «Yale world fellows». На сайті його називають не просто лідером найпопулярнішого рок-гурту України, але й політичним активістом.

Всесвітня стипендіальна програма Єльського університету – це єдина у своєму роді міжнародна ініціатива, спрямована на виявлення майбутніх лідерів, формування та подальший розвиток їх глобального співтовариства, а також упровадження принципу глобального взаєморозуміння.

Читайте також: 10 програм квітня для освіти за кордоном

Щороку на програму відбирають 16 стипендіатів із різних країн світу та сфер діяльності. Протягом чотирьох місяців учасники проходять навчання за спеціально розробленим курсом лідерської освіти в Єльському університеті. Святослав Вакарчук – третій українець, який отримав таку можливість за 13 років існування програми.

Разом із Вакарчуком, до числа цьогорічних стипендіатів програми, зокрема, увійшли перформансистка із Куби, журналіст з Індії, директор компанії з інновацій, технологій та менеджменту з Аргентини. Серед випускників цієї програми раніше був відомий російський опозиціонер Олексій Навальний.

У 2006-му році стипендіатом програми вперше став українець – український юрист та громадський діяч Ігор Шевченко. У 2008-му році до числа учасників Yale World Fellows Program увійшов український політик Андрій Шевченко.

Навчання Святослава Вакарчука розпочнеться у середині серпня й триватиме до грудня. А поки музикант їздить містами України із презентацією альбому «Вночі». 23 березня він виступав і у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!