Вакарчук у Львові прокоментував скандал навколо розмови Трампа і Зеленського. Відео

4474 0
Лідер партії «Голос» вважає, що Україна не повинна втручатися у внутрішні виборчі процеси США.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук прокоментував скандал із телефонною розмовою чинних президентів України та США Володимира Зеленського та Дональда Трампа, через яку в США розпочали процедуру імпічменту. 

Її лідер вважає, що українська політика не повинна бути втягнена у внутрішні проблеми США. Про це Святослав Вакарчук сказав у коментарі Tvoemisto.tv.

«Америка є стратегічним партнером для України, і ми дуже цінуємо їхню допомогу. Ніяким чином українська політика не має бути втягнена у внутрішні американські політичні проблеми. Це основна парадигма, за якою ми маємо всі діяти. Я сподіваюсь, що генеральний прокурор буде 100% людиною народу України, я би хотів на це сподіватися», – каже Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, що минулого тижня президента США запідозрили у спробі вплинути на початок корупційного розслідування проти сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена та його ролі в українській газовій компанії. Зокрема у своїй телефонній розмові з українським главою держави Трамп нібито просив його втрутитись та повпливати на розслідування.

Учора Білий Дім оприлюднив стенограму розмови, під час якої Дональд Трамп попросив Володимира Зеленського розібратися із тим, що Байден припинив розслідування.

«Відтоді, як здобули абсолютну більшість у нашому парламенті, наступним генеральним прокурором буде на 100% моя особа, мій кандидат, який буде затверджений парламентом, і у вересні почне працювати новим прокурором. Він або вона погляне на ситуацію, зокрема на компанію, яку ви зазначаєте у цьому питанні», – відповів йому Володимир Зеленський.

Ще до оприлюднення стенограми, ця розмова стала причиною запуску процедури імпічменту Дональда Трампа. Натомість український лідер каже, що «думав, що Білий Дім оприлюднить лише їхню частину розмови».

Додамо, що після інциденту Володимир Зеленський також сказав, що не хоче, щоб Україну втягували у вибори іншої країни з будь-яким результатом, тому він заявляє, що на нього ніхто тиснути не може і не буде. Він додав, що зміст дзвінків між президентами незалежних країн не повинен публікуватися, бо «є геополітика, є якісь плани».

Наталія Лазарович


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!