Для військових лікарів в Україні видали підручник

2821 1
Підручник «Невідкладна військова хірургія», виданий коштом діаспори, презентувала Американсько-українська медична фундація. Нині книгу безплатно роздають лікарям у зоні АТО.
фото: vidia.org, mil.gov.ua, unian.ua

фото: vidia.org, mil.gov.ua, unian.ua

Як зізнаються лікарі, з початком війни на Сході довелося вивчати наново, як лікувати бойові травми. З ранами на зразок мінно-вибухового ураження  чи бойової полі-травми раніше ніколи не випадало мати справу навіть бувалим хірургам, які по тридцять років у професії.  Що й казати про молодих, які навіть такого предмета в інституті не проходили.  Вже років п’ятнадцять, як воєнно-польову хірургію не викладають в українських медичних вишах.

Новий американський підручник з військової хірургії в Україну привіз Доктор Борис Легета, професор неврології з Детройту в штаті Мічіган. Після презентації у Києві книжки доправили в Дніпропетровськ – ближче до передової. «Цей шпиталь є на фронті, можна сказати. Багато приїздить сюди евакуйованих з фронту. І це буде дуже корисно нашим лікарям вжити ці інформації для наших вояків, які приїжджають тут на лікування», – розповідає лікар.

Це медичний бестселер, перекладений українською. На його сторінках – досвід хірургів армії США, здобутий під час війн в Іраку та Афганістані. Частину накладу видрукували в твердій палітурці – для бібліотек. А більшу частину – в м’якій обкладинці: щоб зручно було, їдучи у польовий шпиталь, покласти у рюкзак.

Книжка зручна для роботи в екстремальних умовах: протоколи медичної допомоги на війні в ній розписані чітко, по кроках. Такий посібник має кожен військовий хірург у США. Тепер матимуть і українські медики.

Джерело: VIDIA


Читайте також:
16 Червня, 2015 03:09
Инна Это видео было записано в марте 2014 годв ! Вы проверяете факты перед тем как их публиковать ?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!