Святослава Літинського не призначили мовним омбудсменом

1971 0
На цю посаду претендували троє кандидатів.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Уповноваженим із захисту державної мови призначили Тараса Креміня. Таке рішення сьогодні, 8 липня, підтримав уряд.

Читайте також: «По суті треба утворювати новий державний орган», – львів’янин Літинський про ймовірну посаду омбудсмена

Кандидатуру Тараса Кременя подала на розгляд уряду омбудсменка Людмила Денісова ще у вересні торік, але тоді мовною омбудсменкою призначили Тетяну Монахову, яка в квітні подала у відставку, пояснивши своє рішення відсутністю політичної волі української влади в питанні захисту мови.

Окрім Тараса Кременя, на посаду мовного омбудсмена претендували ще двоє кандидатів: Світлана Бронікова і львівський активіст Святослав Літинський.

Читайте також: «Це порушення закону». Літинський про відкликання Мінкультом його кандидатури на мовного омбудсмена

Тарас Кремінь народився 10 червня 1978 року в Миколаївській області. За фахом він учитель української мови та літератури, англійської мови і зарубіжної літератури. Навчався в аспірантурі й докторантурі. Кандидат філологічних наук, доцент. 

Був депутатом Миколаївської облради, працював у профільній комісії з питань освіти і науки. В 2014 році очолив Миколаївську облраду. З 2014 по 2019 був нардепом і очолював підкомітет із питань середньої і загальної освіти. Він також один із співавторів закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!