«Святвечір у двох реаліях»: рідні полонених азовців влаштували перформанс. Фоторепортаж

1133 0
Акція пройшла на площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку у Львові.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Вчора, 23 грудня, рідні полонених азовців провели  акцію «Один час. Два виміри». Під час неї відбулося встановлення  і відкриття інсталяції «Святвечір у двох реаліях». Перформанс відбувся на площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку.

Як зазначають організатори, перша реальність – це наша з вами, Різдво у воєнний час, та все ж у затишку світлої оселі, у теплі рідних сердець, і з вірою та надією в серці, що це перший і останній наш Святвечір у часі війни.

Друга – це реальність наших захисників, бійців полку «Азов», які знаходяться у полоні ворога. Понад 700 військових «Азову» цьогорічне Різдво будуть зустрічати у полоні – з незагоєними ранами, змордовані, без їжі, ліків, теплого одягу, у повній невідомості, що з ними буде далі. 

«Наша акція-інсталяція покликана привернути увагу суспільства, мас медіа, політиків та показати нашу РЕАЛЬНІСТЬ. Реальність, яка викликає у нас сум і тремор. Яку ми забороняємо собі уявляти, не кажучи вже щоб відтворювати... Але наші страхи і побоювання, щем і сльози, переживання та мовчання не змінюють того факту, що вона існує. І вона НАША», – наголошують рідні азовців.

Читайте також: У Львові пройшла акція на підтримку полонених та зниклих безвісти військових 24-ої бригади

Нагадаємо, що у Львові в Пороховій вежі відкрили фотовиставку «Міцніші за сталь». Експозицію присвятили загиблим захисникам Маріуполя. Фотовиставку організували рідні загиблих військових. Багато з них, а також побратими Героїв прийшли на відкриття. На виставці представлені 177 фотографій бійців полку «Азов» та коротка інформація про них.

Ірина Давосир

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!