Сидіти на холодному. Супрун спростувала ще один медичний міф

11408 1
За словами в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, сидіння на холодному не викликає цистит, однак є низка інших симптомів, в разі виникнення яких варто звернутися до лікаря.
Фото: mygazeta.com

Фото: mygazeta.com

Очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун закликала не панікувати після того, як посиділи на холодному та зазначає, що такі дії не викликають, як прийнято вважати, наприклад, запалення сечового міхура. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Хворіємо від інфекцій, а не протягів. Уляна Супрун про відчинені вікна в маршрутках

«Існує багато хибних уявлень щодо сидіння на холодній поверхні та проблем зі здоров’ям, які це може нібито викликати. Найпоширеніший із них — міф, що сидіння на холодній поверхні призводить до запалення сечового міхура (циститу). Це судження не має під собою науково обґрунтованих доказів», — пише Супрун.

За її словами, переохолодження чи запалення певної ділянки тіла дійсно може виникнути, якщо тривалий час знаходитися на вулиці у морозну погоду, або якщо температура на вулиці вище нуля, але є підвищена вологість повітря та сильний вітер, який дме на відкриту частину тіла. У всіх інших випадках, на думку керівниці МОЗ, переохолодитися складно.

Читайте також: Підступна хвороба. Причини, симптоми та методи лікування циститу

«Організм сам підтримує оптимальну температуру внутрішніх органів, тому ваш сечовий міхур та інші органи переважно захищені від перепаду температури» каже Уляна Супрун.

Однак, сидіння на холодній поверхні може призвести до оманливого відчуття потреби частого сечовипускання. Це не шкодить здоров'ю але означає, що тіло реагує на холод, як подразник, тож коли людина знову зігріється  неприємне відчуття зникне.

Читайте також: Уляна Супрун спростувала діагноз «дисбактеріоз»

«Якщо ви відчуваєте печіння або біль під час сечовипускання, це свідчить, що проблема справді серйозна. Такі симптоми не пов’язані з холодною погодою чи поверхнею, на якій ви посиділи. Вони найчастіше розвиваються внаслідок бактеріальних інфекцій — коли до сечового міхура або сечовивідних шляхів потрапляють бактерії, які викликають запалення. Холод не є провідником таких бактерій», — пояснює пані міністр.

Супрун радить, якщо такі симптоми виникають двічі або тричі на рік, варто звернутися до лікаря та призначити відповідне лікування, оскільки вони свідчать про наявність захворювання. 


Читайте також:
17 Квітня, 2018 11:36
Віталік Доктор Смерть...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!