Політична реклама

Сигарети в Україні подорожчали на 50 копійок

1248 0
Напередодні Міжнародного дня відмови від куріння, який традиційно відзначається 17 листопада, в Україні сигарети подорожчали на 5-7%.

Напередодні Міжнародного дня відмови від куріння, який традиційно відзначається 17 листопада, в Україні сигарети подорожчали на 5-7%. Про це свідчать дані аналізу роздрібного ринку, проведеного ТСН.ua.

Для прикладу, сигарети марки Chesterfield виробника "Філіп Морріс Україна" додали у вартості 50 копійок, або 5%, і коштують наразі 10,50 грн, про що свідчить і гранична максимальна ціна, вказана на упаковці, (раніше пачка коштувала 10 гривень). Тютюнові вироби преміум-класу поки не подорожчали, проте, за словами реалізаторів, через декілька днів ціни піднімуться і на них.

На запитання журналіста про причину здорожчання, продавчиня однієї із торгових мереж повідомила, що це є "планове підвищення цін".

Варто відзначити, що стабільне підвищення тютюнових акцизів, яке призводить до подорожчання цигарок, змушує українців переходити на дешевшу продукцію.

У звітності двох видатних гравців ринку - Philip Morris International і Japan Tobacco International, що мають слабкі позиції в нижньому ціновому сегменті,- відзначається, що вони через це скоротили долю на ринку. А Imperial Tobacco Group і British American Tobacco, що мають у своїх портфелях такі марки, як "Прилуки" і "Прима", поліпшили позиції.

Фактично держава стимулює перехід споживачів на менш якісну продукцію - чим дешевші сигарети, тим гірший тютюн, папір і фільтр, які використовуються у їх виробництві, пояснюють виробники.

"Ціни на товар ростуть, а доходи споживачів - ні. Курці вимушені переходити на дешевші марки. Рівень споживання сигарет в країні при цьому залишається тим самим",- стверджує джерело в одній з компаній.

Зі свого боку у Мінохоронздоров'я вважають, що ріст споживання дешевої продукції може сприяти зниженню числа курців в країні.

Як повідомлялось, за дев'ять місяців 2011 року, столичними торговцями було реалізовано населенню близько 15,4 млрд штук сигарет, що дорівнює приблизно 6,1 мільярда гривень. Для порівняння, на будівництво стадіону "Донбас Арена" було витрачено близько 3 мільярдів гривень.

Джерело: ТСН

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!