Сихів офіційно ввійде до складу Львова: що зміниться?

5443 0
Депутати Львівської міськради на сесії 14 липня погодили зміну і встановлення меж Львова. Таким чином, ЛМР офіційно включає до Львова Сихів та стару частину Білогорщі. Tvoemisto.tv запитало у начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Сергія Коровайника про те, що ці зміни означатимуть для мешканців цих територій.
фото: alex-shutyuk.livejournal.com, zaxid.net

фото: alex-shutyuk.livejournal.com, zaxid.net

Сергій Коровайник розповів, що межі Львова визначенні рішенням Верховної Ради Української РСР у 1978 і 1988 рр. У тих рішеннях у межі нашого міста не входили стара частина Білогорщі та Сихів.

«Сихів зараз фактично поза межами Львова. Він будувався на підставі державного акту, виданого Зуброю», – пояснив він.

«Для самих мешканців Сихова це не означатиме нічого. Це більше робота із паперами, яка не торкнеться їх безпосередньо, а от мешканці Білогорщі, які мають проблеми з оформленням земельних ділянок, оскільки знаходяться поза межами території Львова і Зимноводівської сільської ради, цим змінам мають радіти. Адже проблеми із оформленням землі відпадуть» - пояснив начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР.

Сергій Коровайник розповів, що крім того, Зимна Вода передає Львову 100 га торфовищ. Цю землю планують використовувати, коли виникне потреба. Також він додав, що з деякими населеними пунктами Львові зробив обмін: «За довгий час – це понад 20 років – і ми залізли на чиюсь територію, і хтось заліз на нашу. Такі проблемні питання згладжуємо. Зараз фактично долучається 250 га (це стара частина Білогорщі і торфовища) та лісництва. Від Сокільників ми забираємо аеропорт».

Як інформує прес-служба ЛМР, виконавчі органи міськради провели роботу з узгодження проектних меж Львова із суміжними 18 адміністративно-територіальними утвореннями, згідно з якими нова межа становитиме 15138,2926 га. Зокрема вирішено:

1. Включити в межі Львова території Сокільницької сільської ради Пустомитівського району загальною площею 30,7471 га й вилучити з меж Львова території, загальною площею 0,4509 га та передати їх Сокільницькій сільській раді.

2. Включити в межі Львова території Скнилівської сільської ради Пустомитівського району загальною площею 2,7686 га й вилучити з меж Львова території загальною площею 19,7090 га та передати їх Скнилівській сільській раді.

3. Включити в межі Львова території Лапаївської сільської ради Пустомитівського району загальною площею 0,3048 га й вилучити з меж Львова території загальною площею 0,3048 га та передати їх сільській раді.

4. Вилучити з меж Львова території загальною площею 0,5569 га та передати їх Рясне-Руській сільській раді Яворівського району:

5. Домажирівській сільській раді Яворівського району залишити межі в існуючих межах Львівської міської ради.

6. Межі Бірківської сільської ради Яворівського району залишити в існуючих межах Львівської міської ради.

7. Вилучити з меж Львова території Брюховицькій сільської ради загальною площею 17,4753 га та передати їх Брюховицькій селищній раді.

8. Вилучити з меж Львова території загальною площею 1,3351 га та передати їх Грибовицькій сільській раді Жовківського району:

9. Вилучити з меж Львова території загальною площею 1,9426 га та передати їх Малехівській сільській раді Жовківського району:

10. Межі Сороки-Львівської сільській раді Пустомитівського району залишити в існуючих межах міста.

11. Включити в межі Львова території Лисиничівській сільської ради Пустомитівського району загальною площею 5,0933 га й вилучити з меж Львова території, загальною площею 5,0933 га та передати їх Лисиничівській сільській раді.

12. Вилучити з меж Львова території загальною площею 12,8906 га та передати їх Винниківській міській раді.

13. Включити в межі Львова території Чишківської сільської ради Пустомитівського району загальною площею 1,2154 га й вилучити з меж Львова території загальною площею 14,6809 га та передати їх Чишківській сільській раді.

14. Межі Винничківської сільській ради Пустомитівського району залишити в існуючих межах Львівської міської ради.

15. Включити в межі Львова території Пасіки-Зубрицької сільської ради Пустомитівського району загальною площею 4,5483 га й вилучити з меж Львова території, загальною площею 4,5483 га, та передати їх Пасіки-Зубрицькій сільській раді.

16. Включити в межі Львова території Зубрянської сільської ради Пустомитівського району загальною площею 131,7678 га й вилучити з меж Львова території загальною площею 9,4820 га та передати їх Зубрянській сільській раді.

17. Межі Солонківської сільської ради Пустомитівського району залишити в існуючих межах міста.

18. Включити в межі Львова території Зимноводівської сільської радт Пустомитівського району загальною площею 156,1035 га й вилучити з меж Львова території, загальною площею 0,7865 га, та передати їх Зимноводівській сільській раді.

  

Спілкувалася Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!