«Сихівському» батону – 20 років

2802 0
Цьогоріч батону «Сихівському» виповнилося 20 років. Вироби під такою назвою з 1994 року і дотепер виготовляють на Львівському хлібозаводі №5. Завдяки сучасному обладнанню улюбленець багатьох львів’ян батон «Сихівський» став пухкішим, еластичнішим та довше зберігає свою свіжість.

«Пригадую, як наша команда розробників експериментувала з рецептурою, – розповідає Валентин Мельниченко, головний технолог з інновацій ПАТ «Концерн Хлібпром», співавтор батону «Сихівського». – Ми довго змінювали пропорції інгредієнтів в пошуках оригінального смаку і запаху. І, врешті, знайшли ідеальну формулу рецепту батона. Її досі не можуть відтворити інші виробники. А щодо назви, то тут все просто. Оскільки завод розташований на території Сихівського району міста, ми вирішили назвати батон «Сихівським». Це наша авторська розробка, рецептура і назва запатентовані».

А восени батон став ще кращим: більш пухким та з м’якшою скоринкою. «Концерн Хлібпром» модернізував виробничу лінію на Львівському хлібозаводі №5. Тут встановили сучасну тістоділильну машину провідного європейського виробника Werner&Pfleiderer (Нідерланди). Це, так звана, «безшокова» тістоділильна машина. Її особливість у тому, що в процесі поділу тіста не перебивається клейковина. По простому кажучи, тісто обробляється дуже ніжно, майже так, як це зробила би бабуся чи мама своїми руками… І це має свої переваги. За рахунок цього м’якушка готового виробу дрібнопориста, менше кришиться, а скоринка є еластичнішою. Природно батон став м’якшим ззовні і всередині. Він навіть вдвічі довше може зберігати свою свіжість і пухкість. Відтак, без жодних змін у рецептурі, а лише завдяки новому способу поділу, об’єм тістової заготовки збільшився майже на 20%. І, що важливо, кажуть на заводі, як і два десятки років тому, батон складається лише з натуральних інгредієнтів.

«Тією кількістю «Сихівського», яку ми виготовили впродовж його історії, ми вже змогли б нагодувати всю Україну. Дякуємо нашим споживачам за таку довіру та тривалу прихильність», – каже Валентин Мельниченко.

В першу чергу проекту було вкладено 420 тис. грн. До кінця року на заводі замінять й інші вузли батонної лінії, на що заплановано ще 1,1 млн грн.

®


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!