Сили оборони України відбили атаки окупантів біля 10 населених пунктів

733 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб ЗСУ/ Facebook

Фото: Генштаб ЗСУ/ Facebook

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів біля населених пунктів: Яковлівка, Соледар, Бахмут, Андріївка, Новобахмутівка, Опитне, Водяне, Первомайське, Невельське та Новомихайлівка Донецької області. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також один інший важливий військовий об’єкт ворога. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському  без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили. Підрозділи білоруських сил спеціальних операцій, які входять до складу регіонального угруповання військ так званої союзної держави російської федерації та республіки білорусь, виконують завдання з посилення ділянки державного кордону.
  • На Сіверському напрямку мінометні та артилерійські обстріли зафіксували поблизу населених пунктів: Янжулівка, Миколаївка і Галаганівка Чернігівської області та Вільна Слобода на Сумщині.
  • На Слобожанському – ураження з мінометів та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів: Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Чугунівка та Амбарне Харківської області.
  • На Куп’янському напрямку противник обороняється. Обсрілював з артилерії різних типів по районах Бологівки, Кам’янки, Куп’янська, Курилівки, Табаївки, Крохмального та Берестового Харківської області.
  • На Лиманському – ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілював із усього спектру артилерії по районах населених пунктів: Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області та Ямполівка і Торське на Донеччині.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Вогневого ураження з танків та артилерії зазнали обʼєкти в районах населених пунктів: Серебрянка, Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Курахове, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському – ворог здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів: Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива та Нескучне Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку окупанти ведуть оборонні дії. Фіксуються обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях Сил оборони та районах населених пунктів Запорізької області, що неподалік лінії зіткнення.
  • На Криворізькому та Херсонському – окупанти в позиційній обороні. Не припиняють артилерійських обстрілів підрозділів наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема Херсона.

 

Противник продовжує зазнавати значних втрат. Підтверджені ураження об’єкту російських загарбників біля Енергодара. 26 листопада цього року знищили 6 одиниць військової техніки різного типу та поранили близько 30 військовослужбовців. Біля Пологів та Чернігівки Запорізької області у результаті дій Сил оборони близько 80 загарбників отримали поранення. Кількість загиблих окупантів уточнюється. Окрім цього, зафіксовані близько 30 одиниць пошкодженої військової техніки противника на ремонті в населеному пункті Гола Пристань Херсонської області.

Читайте також: Українські захисники знищили ще 650 окупантів і 40 одиниць ворожої техніки

Для дискредитації Сил оборони російські окупанти обстрілюють населені пункти, перекладаючи відповідальність на Збройні Сили України. Крім того, ворог поширює дезінформацію, що громадян України зі звільнених територій затримують українські військові для збільшення обмінного фонду, звинувачуючи їх у співпраці з окупантами.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!