Наслідки негоди та перевірка шкіл на наявність укриттів. Головні події дня у Києві

702 0
Дайджест новин за 12 липня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Війна з рф

Росія через великі втрати в Україні розглядає нетрадиційні варіанти вербування охочих воювати, у тому числі, у російських пенітенціарних закладах. Про це повідомляє британська розвідка в своєму огляді. 

«Нестача особового складу збройних сил рф, можливо, примушує міноборони рф використовувати нетрадиційні способи рекрутингу. Це, у тому числі, рекрутинг особового складу з російських в’язниць до ПВК Вагнера. Якщо це правда, цей крок, скоріш за все, свідчить про труднощі із заміщенням значних втрат у російських військах», – зазначають в огляді.

Звільнення українців з полону 

З російського полону звільнили п’ятьох українців, серед яких військовослужбовець ЗСУ, колишній співробітник поліції та троє цивільних осіб. Один зі звільнених має серйозне бойове поранення. 

Петиція про заборону вручати повістки

Президента України Володимира Зеленського просять заборонити видавати повістки на блокпостах, АЗС і на вулиці. Відповідна петиція з'явилася на сайті президента 29 червня.

Згідно з інформацією, за два тижні петиція набрала понад 10 тисяч голосів із необхідних 25 тисяч для розгляду. Автор петиції просить президента заборонити видачу повісток поза військкоматами, мобілізувати насамперед охочих, а також оприлюднити та оновлювати інформацію про хвилі мобілізації.

Заборона ще одної проросійської партії 

Восьмий апеляційний суд Львова 12 липня заборонив Робітничу партію України (марксистсько-ленінська), яку Мін’юст вважає проросійською.  Майно партії та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передадуть державі, однак саме рішення ще може бути оскаржене у Верховному Суді.

Міжнародна допомога

Рада Євросоюзу підтримала виділення 1 млрд євро макрофінансової допомоги для України на підтримку економіки в умовах війни. 

Майже половина шкіл та садків на Київщині не мають укриттів

На Київщині триває перевірка укриттів усіх закладів освіти. Наразі у пристоличному регіоні вже перевірили 322 дитсадки на наявність захисних споруд. Із них 162 мають облаштовані укриття. Ще у 108 – відсутні приміщення, що можуть використовуватися як сховища. У решті закладів тривають роботи з облаштування укриттів.

Крім того, в області перевірили 443 школи. На сьогодні укриття готові до використання у 240 закладах загальної середньої освіти. У 137 наразі тривають роботи з облаштування. Разом з тим, у частині шкіл відсутні будь-які приміщення, які можна переобладнати під укриття. У такому випадку, органи місцевого самоврядування розглядають можливість підвезення учнів цих закладів до найближчих шкіл з обладнаними сховищами.

Наслідки негоди

Вдень місто накрила сильна негода – сильна злива та подекуди навіть град. Через надмірну кількість опадів виникло кілька незначних підтоплень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!