Сили ППО збили понад 420 ракет і 430 дронів із вересня

836 0
Росія витратила вже значну кількість своїх ракет, однак все ще зберігає здатність завдавати ударів по Україні.
Умовне фото

Умовне фото

Із 11 вересня сили української протиповітряної оборони збили понад 420 російських ракет і 430 ворожих «дронів-камікадзе».

Джерело: речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 28 грудня

«Усі дати від 10 жовтня, від першого масованого обстрілу (енергетичної інфраструктури України – ред.), взяли за початок відліку атак на енергетичну інфраструктуру. Але ж насправді вдарили по Харківській ТЕЦ ще 11 вересня. Саме ця дата, коли терористи напали на башти-близнюки (у 2001 році в Нью-Йорку – ред.), – так само й вони (росіяни) почали нападати на нашу критичну інфраструктуру», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ворожі дрони-камікадзе. Як уберегтися і чи може Україна робити свої 

Із цього часу вже понад 420 ракет і 430 дронів-камікадзе були збиті Протиповітряною обороною. За його словами, літаки стратегічної авіації – Ту-95 і Ту-160 – зараз перебазувалися на інші аеродроми, розосередилися в рф. Однак, росія витратила вже значну кількість своїх ракет, однак все ще зберігає здатність завдавати ударів по Україні.

Він висловив думку, що вибухи на аеродромі в Енгельсі й передислокація техніки рф у Приморський край суттєво не впливають на здатність російської авіації завдавати ракетні удари по Україні. 

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Україна планує розробити бойові безпілотники, які збиватимуть російські дрони-камікадзе.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!