Київ

Син мера Березані на Київщині накинувся з кулаками на військового

1206 0
Син мера міста Березань на Київщині обізвав українського військовослужбовця «чучелом» та напав на нього.
Володимир Тимченко. Фото з відкритих джерел

Володимир Тимченко. Фото з відкритих джерел

Український військовий під час засідання міськради Березані виступав з критикою дій та рішень мера Володимира Тимченка, коли до нього підійшов син міського голови Сергій і вдарив у обличчя. Відео опублікував активіст та журналіст Костянтин Андріюк. 

На відеозаписі видно, що чоловік у камуфляжі стояв перед чиновниками, коли зі словами «слышь, ты, чучело» до нього підійшов син міського голови Сергій. В агресивній манері він сказав йому ще кілька фраз і раптово вдарив по обличчю, хоча між ними встав ще один військовослужбовець, який намагався запобігти фізичному контакту. 

Повідомляють, що 30-річний військовослужбовець, на якого напав син мера, повернувся додому на час відпустки. 

Він звернувся із відповідною заявою до поліції. Правоохоронці повідомили, що за фактом умисного нанесення легких тілесних, розпочали досудове розслідування. Наразі 30-річного військовослужбовця направлено на проведення судово-медичної експертизи. 

Про причини конфлікту не повідомляється, але, користувач мережі, який представився військовослужбовцем, повідомив, що його підрозділ стикався з мером Березані. За його словами, Тимченко виселив їх із приміщення, яке належить до громади.

Відомо, що мер Березані Володимир Тимченко із 2010 по 2015 рік був депутатом Київської обласної ради від «Партії регіонів», а на парламентських виборах 2014 року безуспішно балотувався до ВРУ як самовисуванець. У 2015 році Тимченка обрали міським головою Березані як самовисуванця, а у 2020 переобрали повторно.

Як пишуть ЗМІ за мером тягнеться шлейф скандалів, пов'язаних із «дерибаном» землі. Водночас є інформація, що Тимченко тісно пов'язаний із компанією російського мільярдера Андрія Молчанова «Аерок»– однією з найпотужніших компаній з виготовлення газобетонних блоків в Україні. ТОВ «Аерок» володіє на території України двома заводами з виробництва автоклавного газобетону. Заводи розташовані в Київській області. Один – у місті Обухів, а другий – у місті Березань.

Після гучного розслідування та суспільного резонансу майно вартістю 2 млрд грн арештували і передали в управління АРМА. Утім, «Аерок» і після арешту продовжував реалізовувати та продавати свою продукцію українським підприємцям та фізичним особам, тільки вже за готівку. У листопаді АРМА передала компанію під керування корпорації «Харківські будматеріали». Утім, російсько-білоруські керманичі продовжують розпоряджатись на підприємстві.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!