Синод УГКЦ заснував Орден митрополита Андрея Шептицького

1846 0
Також Синод благословив відзначення у 2019 році 150-ліття від дня народження Климентія Шептицького.

Учасники Синоду Української Греко-Католицької Церкви прийняли рішення заснувати загальноцерковну партіаршу відзнаку «Орден митрополита Андрея Шептицького». Як вважають в УГКЦ, ця відзнака сприятиме гідному вшануванню постаті митрополита Андрея та його справ, повідомляється на інформаційному ресурсі УГКЦ.

Окрім цього, Синод поблагословив відзначення у 2019 році 150-ліття від дня народження блаженнішого священномученика Климентія Шептицького, архимандрита Унівського, та 100-річчя від дня переходу у вічність блаженнішої Йосафати Гордашевської, співзасновниці Згромадження сестер служебниць.

Читайте також: У вірян УГКЦ з'явиться нове церковне свято

Також Синод вирішив провести VII Сесію Патріаршого Собору УГКЦ на тему «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ» у серпні 2020 року у Львові.

Наступний Синод Єпископів УГКЦ проведуть у вересні 2019 року, а його головною темою буде «Сопричастя в житті і свідченні УГКЦ».

Нагадаємо, з 2 до 12 вересня 2018 року у Львові тривав Синод Єпископів УГКЦ. Головна тема Синоду присвячена Божому Слові та катехизації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!