Синод ПЦУ надіслав листа до УГКЦ щодо богослужінь у Софії Київській

2435 0
Літургія УГКЦ була запланована на 7 квітня.
Фото: РІСУ

Фото: РІСУ

Православна церква України 4 березня провела засідання синоду під час якого направили лист главі УГКЦ Блаженнійшому архієпископу Святославу щодо намірів богослужіння у Соборі Святої Софії Київської.

Читайте також: У ПЦУ заперечили перехід ліквідованої парафії УГКЦ у їхнє підпорядкування

«Упродовж тисячоліття Собор Святої Софії Київської був і залишається кафедральним собором православних Київських першоієрархів», – ідеться у повідомленні синоду.

В УПЦ також додають, що вважають за корисне «зберегти у Святій Софії Київській той порядок богослужінь, який склався дотепер і позитивно сприймається в українському суспільстві, не провокуючи полеміки чи розділень».

Читайте також: ПЦУ та УГКЦ домовились про спільну роботу у різних галузях

Нагадаємо, почесний Патріарх Філарет закликав УГКЦ утриматись від прощі і літургії в соборі Святої Софії Київської, яка запланована 7 квітня, аби не посилювати протистояння між православними. Наступного дня зустріч предстоятеля ПЦУ Епіфанія та предстоятеля УГКЦ Святослава анонсувала прес-служба ПЦУ.

ТЕГИ: УГКЦ, пцу

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!