Синоптики попередили про грози і туман у Львові та області

2548 0
Дощі та грози очікуються сьогодні ввечері та завтра в другій половині дня.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Увечері 21 серпня та в другій половині 22 серпня у Львові та області очікуються грози. Також синоптики застерігають про туман вночі та зранку, видимістю 200 – 500 метрів. Про це повідомили у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології.

Так, сьогодні день без істотних опадів, лише в другій половині доби прогнозують місцями короткочасні дощі та грози. Вночі та вранці видимість погіршуватимуть слабкі тумани. Вітер східної чверті, 5 - 10 м/с. Температура вночі 13 – 18°, вдень 25 – 30° тепла.

Читайте також: Де можна покупатися неподалік Львова. Перелік озер, графік, ціни 

Атмосферний тиск слабо падатиме, відносна вологість повітря істотно не зміниться.

У понеділок, 22 серпня буде хмарно з проясненнями. Короткочасні дощі та грози. Вітер південний 7 – 12 м/с. Температура вночі становитиме 12 – 17°, вдень 23 – 28° тепла.

У вівторок, 23 серпня також буде хмарно з проясненнями. Місцями очікуються короткочасні дощі та грози. Вітер південно-східний 7 – 12 м/с. Температура вночі 12 – 17°, вдень 25 – 30° тепла.

Що робити у спекотні дні:

  • перш за все, варто уникати перебування на вулиці у найгарячіші години, зокрема, в обід. Якщо все-таки ви опинилися на вулиці, намагайтеся прикрити голову, наприклад капелюхом чи хусточкою.
  • краще носити комфортний одяг з простих натуральних тканин світлого кольору вільного крою.
  • вживати більше рідини. Для дорослої людини норма щонайменше 2 літри на добу. Правильно пити упродовж цілого дня, дробними порціями, і намагатися вживати звичайну негазовану воду. Взагалі потребу у споживанні рідини для людини має визначити її сімейний лікар.
  • медики рекомендують у спекотні дні не виконувати фізичних навантажень, зокрема в обідній час. Це можна робити вранці або ввечері, коли немає прямих сонячних променів.
  • уникати вживання алкоголю. Також бажано трохи змінити харчування, щоб їжа була менш жирна та не важка для організму, намагатися споживати більше рослинної їжі, більше овочів і фруктів.
  • небажаним є перебування на сонці для людей, які мають виражену сонячну алергію, ревматичні хвороби тощо.

 

Нагадаємо, яких ще порад варто дотримуватися у спеку та чого краще уникати, пояснює сімейна лікарка у матеріалі Tvoemisto.tv.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!