Синоптики попереджають про грозу у Львові сьогодні вранці та вдень

942 0
Міське управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР нагадує правила поведінки під час грози.
фото: gazeta.lviv.ua

фото: gazeta.lviv.ua

У Львові вранці та вдень сьогодні, 9 травня, очікується гроза. Про це повідомив Львівський регіональний центр з гідрометеорології. Так, містян зважати на прогноз погоди й бути обачними.

Міське управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР нагадує правила поведінки під час грози. Зокрема, якщо ви перебуваєте вдома, то слід зачинити усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку. Вимкніть також з мережі усі електричні прилади – вони притягують блискавки, у тому числі й телефон – є загроза влучання блискавки під час розмови.

Читайте також: У Львові під час тривоги з'явилася яскрава веселка. Неймовірні фото

Коли гроза застала вас на вулиці – не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки. Окрім цього, є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди. Уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач і, в жодному разі, не розкривайте парасольки, якщо маєте її з собою – металеві прути притягують розряди.

У лісі – не ховайтеся на підвищеннях і не бігайте, будьте там, де низькі дерева. Дуб, тополя, сосна та ялина найбільше проводять розряд електрики, найменше – верба, клен та кущі. У полі – знайдіть заглиблення в землі і присядьте. Бажано, щоб це місце було сухим, бо волога земля сильніше проводить електрику. У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію міста» за номером 1580.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!