Синоптики знову оголосили у Львові штормове попередження

4124 0
Уночі прогнозують значний дощ, вдень град.
Photo by Nikolas Noonan on Unsplash

Photo by Nikolas Noonan on Unsplash

Синоптики знову оголосили у Львові штормове попередження. Так, за прогнозом Львівського регіонального центру з гідрометеорології, у місті сьогодні, 13 липня, будуть пориви північно-західного вітру 15 – 20 м/с, гроза. Окрім цього, вночі прогнозують значний дощ, вдень град.

Мешканців закликають зважати на прогноз погоди й бути обачними. У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій просять повідомляти на «Гарячу лінію міста» за номером 1580.

Читайте також: Львів'ян попереджають про грозу, град та шквали

Управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР також нагадує правила поведінки під час грози. Приміром, якщо ви удома, то зачиніть усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку; вимкніть з мережі усі електричні прилади – вони притягують блискавки, зокрема й телефон – є загроза влучання блискавки під час розмови;

Якщо перебуваєте на вулиці – не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки; також є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди; уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач і, в жодному разі, не розкривайте парасольки, якщо маєте її з собою – металеві прути притягують розряди.

У лісі – не ховайтеся на підвищеннях і не бігайте, будьте там, де низькі дерева; дуб, тополя, сосна та ялина найбільше проводять розряд електрики, найменше – верба, клен та кущі, а якщо у полі – знайдіть заглиблення в землі і присядьте; бажано, щоб це місце було сухим, бо волога земля сильніше проводить електрику.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!