Система е-платежів НБУ працюватиме цілодобово

1252 0
Зараз НБУ працює над реалізацією першого етапу запровадження цілодобового режиму роботи.
ілюстративне фото: lexinform.com.ua

ілюстративне фото: lexinform.com.ua

Система е-платежів Національного банку України працюватиме цілодобово. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Запровадження цілодобового режиму роботи СЕП планують робити у два етапи. На першому – перейти на розширений регламент роботи СЕП. Він передбачатиме доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7) з урахуванням технологічної перерви в одну годину при переході на новий день. Водночас збережуть діючу технологію роботи СЕП, порядок складання бухгалтерської та статистичної звітності. Такий режим роботи СЕП пропонують запровадити у ІІ кварталі 2020 року.

Читайте також: Нацбанк випускає пам'ятну монету до 175-річчя Львівської музакадемії. Фото 

На другому етапі – реалізувати в СЕП «безшовний» режим роботи 24/7. Йдеться про те, що перехід від поточного до наступного банківського дня здійснюватиметься миттєво, без призупинення приймання платежів в СЕП під час переходу на новий день. Такий режим роботи СЕП планують реалізувати в межах робіт зі створення наступного покоління СЕП (СЕП-4).

Зараз НБУ працює над реалізацією першого етапу запровадження цілодобового режиму роботи СЕП. Незабаром відбудуться зустрічі з банківською спільнотою для обговорення основних принципів роботи СЕП у режимі 23/7.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!