Ситуація на дорогах Львівщини. Доїзд до Львова ускладнений через протест

2334 1
Від ранку мешканці Мурованської ОТГ перекривають трасу Київ – Чоп.
Фото: патрульна поліція Львівщини

Фото: патрульна поліція Львівщини

Від 10:00 біля села Гамаліївка, що поблизу Львова, триває протест мешканців проти приєднання до Львівської ОТГ. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Львівської області.

За даними поліції, близько 40-50 людей ходять пішохідним переходом і пропускають лише спецтранспорт, маршрутки та машини з дітьми.

Свій протест мітингарі анонсували на цілий день. Кожні пів години вони пропускають увесь транспорт.

«Станом на 14:20 протест ще триває. Корок аж до Запитова», – повідомили у патрульній поліції Львівської області.

Фото: Патрульна поліція Львівської області

Читайте також: Мешканці громад зірвали затвердження перспективного плану районів Львівщини

Як повідомили у полції згодом, о 15:00 протест завершився.

Додамо, 26 лютого мешканці Мурованської ОТГ вже провели два протести на трасі Київ – Чоп, поблизу Ямполя та Гамаліївки. Вони протестували проти того, щоб стати частиною Львівської ОТГ. Також учора, 27 лютого, дорогу з таким же протестом перекривали мешканці Малехова.

Нагадаємо, ЛОДА передала Кабміну свої пропозиції щодо нового адмінподілу Львівщини, який нараховує шість районів та 69 громад.

Згідно з планом, до Львівської об’єднаної територіальної громади можуть увійти 15 навколишніх громад і безпосередньо Львів як адміністративний центр. Зокрема йдеться про Львівську, Винниківську, Брюховицьку, Рудненську, Лисиничівську, Дублянську, Грибовицьку, Грядівську, Малехівську, Зашківську, Мурованську (Сороки-Львівська), Гамаліївську, Ямпільську, Бірківську та Рясне-Руську громади.

 


Читайте також:
28 Лютого, 2020 15:04
666 ... Львів і львів'яни дякують отим протестувальникам за їхню отаку от роботу на громадських засадах , тобто -- не користи заради , а тільки справедливості для , якою вони затруднюють в'їзд-доїзд до Львова своїм "братам по розуму" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!