Ситуація на фронті залишається складною і має ознаки наступного загострення, – Маляр

1837 0
Попереду нас очікує складний і тривалий етап боротьби до повного звільнення українських територій у міжнародно визнаних кордонах.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Ситуація на фронті на 92 добу повномасштабного вторгнення залишається складною та має ознаки наступного загострення. Росіяни задіяли всі сили і засоби для захоплення території та оточення українських військ. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Ворог здійснює вогневий вплив вздовж всієї лінії фронту. Бої досягли максимальної інтенсивності. Ворог штурмує  позиції наших військ одночасно на декількох напрямках», – каже вона.

Читайте також: Росія атакує на кількох напрямках одночасно, намагається відновити наступ на Слов'янськ

За її словами, попереду нас очікує складний і тривалий етап боротьби до повного звільнення українських територій у міжнародно визнаних кордонах. Водночас слід розуміти, що втрати з нашого боку теж неминучі.

«Хочу нагадати, що саме сьогодні, 8 років тому, 26 травня 2014 року, відбувся перший бій за Донецький аеропорт. Сьогодні весь світ знає: Донецький аеропорт – це символ незламності українських воїнів. Тепер у цей же ряд стала історія оборони Азовсталі. І оборонці Дапу, і оборонці Маріуполя – це яскрава ілюстрація нашої нескореності і прагнення до свободи», – додає вона. 

Читайте також: У боях за Попасну загинули двої військових з Жовківщини

На думку Ганни Маляр, самі ці ці героїчні епізоди російсько-української війни, мають бути постійним нагадуванням тим, хто на четвертому місяці нашої боротьби знову «дістає із ганебних «мюнхенських» шухляд зрадницькі ідеї про умиротворення агресора». 

Нагадаємо, згідно з даними зі зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 26 травня, російські війська ведуть активні бойові зі спробами наступу відразу на кількох напрямках сході та півдні України. На Слобожанському напрямку ворог намагається покращити своє тактичне положення в районі Ізюма та відновити наступ на Слов’янськ. Систематично з високою інтенсивностю обстрілює райони, де зосереджені українські війська.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!