Ситуація з Covid-19 в Україні стабілізується на тиждень раніше, ніж це прогнозували у МОЗ

1591 0
Після чотирьох тижнів стрімкого зростання кількості нових випадків коронавірусу в Україні спостерігаються перші ознаки стабілізації.
Фото: Marissa Lewis for unsplash

Фото: Marissa Lewis for unsplash

Протягом п’ятого тижня 2002 року Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що кількість випадків коронавірусної інфекції знизилась на 17%. Україна перебуває на 43 місці з 54 країн серед територій Європейського регіону ВООЗ за кількістю нових випадків Covid-19 на 100 тисяч населення. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу сьогодні, 14 лютого, щодо ситуації з поширенням коронавірусу в Україні.

«Після чотирьох тижнів стрімкого зростання кількості нових випадків коронавірусу в Україні спостерігаються перші ознаки стабілізації. Уперше за останні 4 тижні тижнева кількість виявлених випадків і госпіталізованих припинила зростання і демонструє спад», – каже він.

Читайте також: У Львові продовжують посилений карантин. Повний перелік обмежень

За минулий тиждень зареєстрували 235 256 випадків хвороби, що на 7 600 випадків менше у порівнянні з попереднім тижнем. Так, за його словами, ознаки стабілізації епідемічного процесу спостерігаються на тиждень раніше, ніж це показували наші прогнози.

«Від початку росту захворюваності зареєстровано зниження тижневої кількості нових випадків на території 9 регіонів – і найпомітніше зниження показника відмічалось у Вінницькій (- 38%) та Івано-Франківській (-37%) областях. При цьому зниження тижневої захворюваності в Івано-Франківській області спостерігається другий тиждень поспіль, що свідчить про проходження пікового періоду», – додає Ляшко.

Читайте також: Симптоми стали іншими. Як змінився портрет хворого на Сovid-19 на Львівщині

Водночас у Києві за тиждень найбільше зросла кількість нових випадків (+51%). А лідер приросту нових випадків минулого тижня – Запорізька область – на поточному тижні також мала приріст, але значно нижчий, ніж раніше (+50 % проти 109 %).

Нагадаємо, що за минулу добу, 13 лютого у Львові та на Львівщині підтвердили 736 випадків інфікування коронавірусом. Від ускладнень померло 18 осіб. Днем раніше на Львівщині зафіксували 1 195 хворих на Covid-19, а напередодні хворобу виявили у 2 351 пацієнта.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!