Провал операції СБУ і спецслужб США та «штурм» Палацу Лукашенка. Головне за минулу добу

5624 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: TUT.BY

Фото: TUT.BY

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 318 хворих (146 за попередню). Разом 13 111. Одужали – 3 778 особи (плюс 127 за дві доби), померло – 354 (плюс 7 за дві доби).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 4 315 осіб (1 987 за попередню добу). Загальна кількість 104 958 пацієнтів. Одужало – 52 235 (1 157 за дві доби), померло – 2 271 особи (плюс 64 за дві доби).

Читайте також: Урок до Дня Незалежності від Білорусі та точка не повернення з Covid-19. Висновки тижня

Перелік антилідерів не змінився: Львівська область – 13 111 (детальніші показники вище), Київ – 11 814 осіб (плюс 486 за дві доби), далі йдуть Чернівецька – 8 926 (плюс 421 за дві доби) та Рівненська – 8 460 (плюс 222) області.

За добу найбільшу кількість випадків зареєстровано у Києві – 307, Чернівецькій області – 213, Івано-Франківській –174, Харківській – 169, Львівській – 146, Одеській – 121 областях.

Лідерка партії Батьківщина Юлія Тимошенко заразилася Covid-19 і знаходиться у важкому стані.

Протести в Білорусі. На площі Незалежності в столиці Білорусі 23 серпня зібралося близько 100 тисяч осіб. На Марш до Мінська приїхали люди з різних регіонів країни. Крім того, люди вийшли на центральні площі своїх міст.

Представники армії оточили стелу «Мінськ – місто-герой». Протестувальники підійшли до неї, відстань між ними складає не більше 30 метрів.

Міністр оборони Білорусі Хренін заявив, що в разі порушення порядку біля пам’ятників Другої світової війни учасники протесту будуть мати справу з армією.

Після мітингу біля стели «Мінськ – місто-герой» десятки тисяч протестувальників пішли до Палацу незалежності. Потім вони розвернулися і повернулися назад до стели.

Пізніше з’явилося відео, як в.о. президента Білорусі Лукашенко виходить із вертольота біля Палацу. На ньому надітий бронежилет, в руках – автомат.  А проурядові медіа повідомили про нібито його « своєрідний штурм».

У плани ЄС не входить сприяння прозахідному вектору зовнішньої політики Білорусі. «Ситуація у Білорусі не порівнювана із українською, де був вибір між європейським покликанням і зв’язком з Росією, а протестувальники носили європейські прапори. Цей конфлікт мав геополітичний вимір. Натомість білоруси зараз не сперечаються – мама чи тато, вони просто вимагають режиму громадянських свобод і прав. Європейських прапорів на демонстраціях немає», – заявив верховний представник ЄС Жозеп Боррель.

Міністр закордонних справ РФ Лавров заявив, що РФ не буде заперечувати проти будь-якого рішення, прийнятого керівництвом Білорусі щодо діалогу зі своїм населенням.

Читайте також: Дітям до 5 років можна не носити. У ВООЗ видали рекомендації щодо носіння масок дітьми

Заступник держсекретаря США Стівен Біген 24-27 серпня відвідає Вільнюс, Москву та Київ.

Кравчук – Бутусов – Навальний. Звернення Кравчука з пропозицією розглянути відповідність постанови про проведення місцевих виборів закону України про місцеве самоврядування та мінським угодам надійшло до Верховної Ради і його передали профільному комітетові. Раніше Кравчук пообіцяв це зробити з метою розблокування переговорів по Донбасу.

Журналіст Юрій Бутусов, який раніше одним з перших заявив про провал операції СБУ із затримання «вагнерівців», стверджує, що операція проводилася спільно зі спецслужбами США. За його словами, президент Зеленський «заборонив відкривати справу за провал спецоперації, тому що суд торкнеться і його самого».

Лікарня Charite у Берліні взята німецькою поліцією під цілодобову охорону. Російський опозиціонер Навальний був напередодні доставлений в Charite з Росії у важкому стані з підозрою на отруєння.

Іран – Кіпр. Іранська організація цивільної авіації оприлюднила перший офіційний звіт про аналіз «чорних скриньок» збитого у країні літака МАУ. Аналіз показав, що літак було збито дома ракетними ударами. Більш того, після першого удару екіпаж та пасажири лайнера були ще живі.

Читайте також: ДБР завершило розслідування вбивства львів’янина Юрія Вербицького 

Розслідувачі Аль-Джазіри отримали доступ до 1500 документів, в яких міститься інформація про продаж Кіпром своїх паспортів низці сумнівних осіб, що становлять серйозну загрозу безпеці ЄС. У переліку також є прізвища українців. Зокрема, олігарх Бахматюк, ексміністр екології Злочевський, дружина колишнього міністра оборони часів Януковича Лебедєва – Людмила, бізнесмен Шульман з оточення олігарха Коломойського, колишній (часів президентства Януковича) начальник Слідчого управління податкової міліції Яковинець.

З Днем Незалежності Вас!

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!