На правах реклами

«Так, я можу!». У Львові провели відкрите тренування для дітей з інвалідністю

979 0
Ініціатива об’єднала учнів одразу чотирьох навчальних закладів міста.
Фото: БФ Parimatch Foundation

Фото: БФ Parimatch Foundation

Відкрите інклюзивне тренування з футболу для дітей з інвалідністю від міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation провели у львівському Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини.

Ініціатива об’єднала учнів чотирьох навчальних закладів Львова: СЗШ № 67, СЗШ № 68, ліцеїв «Надія» та № 21, де стартувала комплексна програма від Parimatch Foundation «Так, я можу!».

Таким чином, Фонд залучає до спорту дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами. У тренуванні взяли участь понад 60 дітей. До них приєднались однолітки, а юні спортсменки з чирлідингу (вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу і танці, гімнастику та акробатику. – Ред.) підтримали гравців своїм виступом. Усі діти змогли спробувати себе у різних видах спорту та отримали подарунки від Фонду.

Програмна менеджерка Parimatch Foundation Катерина Сакевич зазначила, що важлива мета таких заходів в регіонах – це привернути увагу суспільства до питань інклюзії та безбар’єрного доступу до спорту всіх дітей.

«Ми значно розширили географію міст, де діти можуть відвідувати інклюзивні тренування, і в кожному регіоні бачимо позитивні результати. Найважливіше під час таких занять, те, що підлітки між собою контактують, це не лише поліпшує фізичний стан дітей з інвалідністю, а й розвиває їх ментально та допомагає соціалізуватися», – підкреслила Катерина Сакевич. 

Тренування відвідали гравці футбольного клубу «Львів». Успіхи дітей викликали дуже теплу реакцію професійних спортсменів. Півзахисник ФК «Львів» Максим Грисьо натхненно прокоментував: «Підліткам дуже потрібні подібні тренування. Вони беруть з нас приклад, бачать, чого ми досягли, прагнуть також стати професіоналами. Та й у нас насправді залишилися неймовірні емоції від тренування. Один хлопчик навіть обійняв мене! Це надихає працювати і вдосконалюватися».

Довідка

«Так, я можу!» – комплексна програма міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation, спрямована на підтримку дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами через залучення їх до спорту.

В межах ініціативи 500 дітей по всій країні на постійній основі займаються футболом, баскетболом, легкою атлетикою, греко-римською боротьбою, флорболом та чирлідингом.

Інклюзивні групи працюють у 15 регіонах, а всі тренування – безкоштовні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!