32 роки зі Львовом. Атмосферні фото Рясного

11731 0
Указом Президії Верховної Ради Української РСР «Про розширення меж міста Львова» від 9 березня 1988 р. село Рясне Рясненської сільради Яворівського району загальною площею 477 гектарів долучили до меж Львова. Tvoemisto.tv пропонує поглянути на вулички мікрорайону.

Північно-західна околиця Львова була заселена ще в Середньовіччі. На це вказує пам’ятник у селі Рясна-Польська, що нагадує про рік заснування села – 1433.

До мікрорайону Рясне входить два житлові масиви – Рясне-1 та Рясне-2. Він розташований у межах колишнього села Рясна Польська, назву якого змінили за радянських часів. У 1957 році його приєднали до Івано-Франківського району Львівської області, а 9 березня 1988 року село Рясне ввійшло до складу Львова. Тут розташовані залізничні станції Клепарів і Рясна та залізничний парк Батарівка.

Зображення: РяснеNEWS

Зображення: Рясне

Чи не найстарішими промисловими об’єктами північно-західної окраїни Львова є фанерний завод. Заснований в 1917 році як частина АТ «Ойкос», він був одним із центрів деревообробної промисловості Львова. Хоча географічно він розташований на Кам’янці (Баторівці), тут працювали й мешканці Рясного.

За часів СРСР непарний бік вулиці Шевченка відвели під величезну промзону. Тут споруджені заводи: «Електрон», «Конвеєр», «Автонавантажувач», «Львівхімсільмаш» та Торфобрикетний завод.

Для регулярної роботи промислової зони збудували енергокомплекс і невеличку пожежну частину.

З усіх перелічених підприємств, наразі, активними можна вважати лише «Електрон» і «Конвеєр». Перший, зокрема, «збагачує» вулиці Львова трамваями, електробусами і тролейбусами.

2018 р. Зображення: Рясне

Читайте також: (Не)забуте богом Рясне. Репортаж із найвіддаленішого закутка Львова

2018 р. Зображення: Рясне

2019 р. Зображення: Рясне-2. Проблеми мікрорайону та їх рішення.

2018 р. Фото: Віктор Ольхов, Рясне-2. Проблеми мікрорайону та їх рішення.

2018 р. Аерозйомка: Олександр Вишневський, Рясне-2. Проблеми мікрорайону та їх рішення.

2018 р. Зображення: Рясне

2018 р. Зображення: Рясне

Головне фото Віктора Ольхова

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!