Політична реклама

Таксисти у Львові обіцяють наразі не піднімати тарифи

1737 0
Львівські таксисти обіцяють максимально стримувати ріст тарифу на перевезення. Однак потреба підняти оплату є, адже зросли ціни на пальне, заявляє голова львівського осередку ВГО «Українська таксомоторна асоціація» Степан Досяк.

«Будемо максимально втримувати ціну, хоча це підняття зараз необхідне», – сказав він 7 травня у коментарі tvoemisto.tv.

Голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський також вважає, що наразі недоречно піднімати тариф. Підняти оплату за послуги таксі можна буде тільки після того, як буде наведено лад на цьому ринку, пояснив він tvoemisto.tv.

«Адже 95% перевізників у Львові – нелегальні. Лише кілька компаній в місті працює легально та намагається дотримуватись вимог щодо встановлення лічильників, видачі чеків, підвищення якості послуг тощо. І це при тому, що два роки тому це співвідношення було 50×50. Часто люди, які їздять на службовому транспорті, також у вільний час «підзаробляють» як таксі», – сказав він.

Андрій Корчинський додав: «Йдеться про безпеку самих пасажирів. І така ситуація дуже спотворює прозору конкуренцію. За таких умов складно говорити про підвищення оплати – навіть попри ріст цін на пальне».

Львів’ян закликають користуватися послугами тих таксистів, які мають лічильники і видають чек. «Тариф, який називають заздалегідь – це надуманий тариф. До того ж, пасажир застрахований тільки в тих таксі, які працюють офіційно», – додав Степан Досяк. Що стосується нелегальних таксистів, сказав він, ціни вони піднімають самовільно, тому цю ситуацію мають контролювати правоохоронні органи.

Зазначимо, у Львові є низка компаній, які заздалегідь називають клієнтам суму оплати за перевезення. Перелік тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!