«Тарасовими стежками»: у Львові дітей запрошують на конкурс малюнків

6836 0
Львівське обласне об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка оголошує щорічний дитячо-юнацький мистецький конкурс «Тарасовими стежками». Про це повідомили у департаменті освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.
фото: school121.donetskedu.com

фото: school121.donetskedu.com

До участі запрошують учнів середніх та художніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів ВНЗ І-IV рівнів акредитації до 19-ти років у двох вікових групах: І група – до 14 років, ІІ група – від 14 років. Учні та студенти мистецьких навчальних закладів конкуруватимуть в окремій категорії.

Конкурсантам потрібно буде проілюструвати улюблені твори Кобзаря, відобразити події із його життя, мрії про майбутнє, а також сучасну Україну. Відповідно, серед номінацій – найулюбленіший твір Т. Шевченка, одна із сторінок життя Т. Шевченка та Шевченкові мрії про майбутнє.

За словами організаторів, конкурс відбуватиметься у 2 етапи. У перший етап, який триватиме до 25 квітня, учасники подаватимуть свої роботи у районні осередки товариства «Просвіта», серед яких відберуть кращі. А вже до 1 травня, під час другого етапу, їх надсилатимуть у Львівське обласне об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка, де й оберуть переможців (адреса: 79008, м. Львів, вул. Друкарська, 6).

Зазначимо, що на конкурс допускаються до трьох робіт одного автора у кожній номінації. Мистецькі роботи автору не повертаються і є власністю ЛОО ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка. Переможців обіцяють нагородити дипломами та цінними подарунками.

За довідками можна звертатись за тел.: 066-241-43-90; 068-917-35-46, або e-mail: [email protected].

Опублікувала Наталія Середюк

 

У січні оборот роздрібної торгівлі в області зріс до 4,5 млрд грн

 

У січні 2016 року оборот роздрібної торгівлі у Львівській області становив 4,5 млрд грн і збільшився порівняно з січнем 2015 року на 0,6%. Слід зазначити, що в Україні товарообіг за цей період знизився на 1,4%.

 

Про це інформують у департаменті економічного розвитку, торгівлі та промисловості ЛОДА.

У структурі обороту роздрібної торгівлі близько половини обсягів (49,2%) становив оборот торгової мережі підприємств, 22,5% – оборот фізичних осіб-підприємців, що мають мережу поза ринками, 28,3% – оборот від продажу товарів на ринках.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!