Театр Лесі Українки у Львові запланував виставу про справжніх гуцулів і гуцулок

1913 0
Прем’єра вистави «Галдамаш» відбудеться 31 жовтня.
Фото: театр Лесі Українки

Фото: театр Лесі Українки

У Львівському академічному драматичному театрі імені Лесі Українки, що по вул. Городоцька, 36, 31 жовтня запланована прем’єра вистави про справжніх гуцулів і гуцулок. Вистава називатиметься «Галдамаш», йдеться на Фейсбук-сторінці театру.

Це буде перша робота режисерки Світлани Ілюк та та художниці Вікторії Романчик.

Читайте також: Через Covid-19 театр Заньковецької у Львові досі на карантині

«Якщо ви вже бачили усе в нашому репертуарі, тоді готуйтеся! У нас прем’єра та ще й зі своїм колоритом!», – йдеться у повідомленні театру.

Читайте також: У закинутому костелі у Демні пройша вистава Першого театру «Pentecost». Відео

Довідково:

Гуцули – це етнографічна група українців, яка живе  у Карпатах, в Івано-Франківській, Чернівецькій і Закарпатській областях України (Верховинський, Яремчанський, південна частини Косівського й Надвірнянського р-нів Івано-Франківської обл., Путильський та південна частина Вижницького р-ну Чернівецької обл. й Рахівський р-н Закарпатьської обл.).

Попри всю свою вiдмiннiсть вiд решти українцiв, навiть своїх найближчих сусiдiв, гуцули стали оберегом усiєї нацiї. Образ карпатця символiзує Україну нарiвнi з образом козака з пiвденного степу. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!