Політична реклама

Техогляд в Україні не повернуть, - Кабмін

1621 0
Чутки про повернення обов'язкового техогляду для приватних власників транспортних засобів - "класичний приклад інформаційного вірусу". Таку заяву зробила прес-служба Кабміну.

Раніше голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко повідомив, що Кабінет міністрів розробив проект постанови, в якому пропонує повернути обов'язкове проходження техогляду для автомобілів господарюючих суб'єктів.

У зв'язку з цим Управління ДАІ МВС України нагадує, що у 2011 році спеціальним законом була скасована процедура державного технічного огляду, яка діяла раніше, та введено обов'язковий Техконтроль транспортних засобів без участі Державтоінспекції.

Одне з основних положень цього закону - не підлягають обов'язковому технічному контролю легкові автомобілі, причепи до них і мототранспортних засобів, які не використовуються з метою отримання прибутку.

Для інших транспортних засобів була встановлена ​​наступна періодичність обов'язкового технічного контролю:

- Для легкових автомобілів, які використовуються з метою отримання прибутку, вантажних машин незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепів до них з терміном експлуатації більше двох років - кожні два роки;

- Для вантажних авто вантажопідйомністю понад 3,5 тонни, причепів до них і автомобілів таксі незалежно від терміну експлуатації - щорічно;

- Для автобусів і спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від терміну експлуатації - двічі на рік.

У повідомленні також наголошується, що "уряд продовжує системну політику дерегуляції та спрощення процедур надання послуг населенню та ліцензування бізнесу".

Джерело: ТСН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!