Телебачення для айтішників: В Україні запустили освітній телеканал про ІТ

2773 0
В Україні з'явився перший онлайн-телеканал про IT. BrainTV – це медіа-проект фонду BrainBasket, мета якого – збільшення кількості IT-фахівців в Україні.
Фото: mediasat.info

Фото: mediasat.info

Поки канал запущений в режимі бета-тестування на Divan.TV в 200 країнах світу. Він також доступний на окремому сайті braintv.net, який буде працювати в повнофункціональному режимі з травня 2016 року. До кінця квітня канал вийде в прямому ефірі на платформах цифрового телебачення Megogo, OLL.TV і FainoTV, – повідомляє AIN.UA.

Канал буде транслюватися в інтернеті і через SmartTV-платформи з функцією «відео за запитом». З його допомогою BrainBasket планує дати вільний доступ до освітнього IT-контенту в будь-який час і в будь-якому місці. Вже зараз на каналі можна подивитися повний курс Harvard's CS50, курси з програмування від українських IT-шкіл, а також інтерв'ю з більш ніж 20 успішними українськими стартапами, відео репортажі з IT-заходів, інтерв'ю з українськими інвесторами. Трансляція здійснюється англійською, українською та російською мовами.

На початку травня канал планує запустити краудфандингову кампанію зі збору коштів на створення власної студії новинного продакшина Weekly Tech News Digest і розважального шоу за участю українських IT-діячів Get In. Обидві програми транслюватимуться на англійській мові.

Крім освітньої функції, BrainTV повинен допомогти популяризувати українську IT-індустрію за кордоном.

На даному етапі BrainTV – некомерційний ТВ-проект. «Ми не хочемо закривати на оплату інформаційний та освітній контент, який так потрібен людям. Навпаки, ми хочемо надати якомога ширший доступ до IT-курсів, курсів англійської мови, новин про IT-індустрії в Україні та світі», - пояснила керівник проекту Божена Шеремета.

Зараз канал існує на пожертви IT-ком'юніті. Запуск профінансували Ciklum, ControlPay, Jooble, Terrasoft, Олександр Борняки. Проте, за словами Шеремети, канал все ще потребує фінансової підтримки, тому команда шукає нових партнерів.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!