Політична реклама

Телеканали можна буде перемикати лише рухом очей

1357 0
Система дозволяє глядачеві обирати певні пункти в меню рухом очей і морганням. На Берлінській міжнародній електронній виставці продемонстровано зразок телевізора, який керується рухами очей.

Користувачі здатні активізувати поглядом певні ділянки екрану і таким чином змінювати параметри роботи пристрою, наприклад, рівень гучності, перемикання каналів.

 Ця система поки перебуває на рівні прототипу і працює не дуже надійно. Однак вона обіцяє стати суперником пультів дистанційного керування. Поки що система Tobii не є вбудованою в конструкцію телевізора.

Вона окремо встановлюється між глядачем і телевізором поряд з сенсорним пристроєм, який фіксує рух очей глядача. Реагуючи на рух зіниці і моргання, система дозволяє глядачеві обирати певні пункти в електронних меню.

Спочатку фірма Tobii розробила свою систему управління з розрахунком на паралізованих людей. Зараз вона коштує дуже дорого, що перешкоджає її широкому поширенню. Китайська комп'ютерна фірма Lenovo розробила портативний комп'ютер з вбудованою системою управління Tobii, яка дозволяє переглядати електронні документи, розгортаючи їх рухом очей.

Компанія Tobii збирається випустити на ринок перший споживчий продукт вже в 2013 році.

Джерело: BBC Russian


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!