Тема тижня. Любомир Зубач про переселенців, укриття та попит на житло у Львові

1500 0
Медіа-хаб «Твоє місто» проводить відеопроект «Тема тижня», де щотижня обговорюють важливі для Львова питання.

18 липня Кабмін спрогнозував нову хвилю внутрішнього переміщення зі Сходу на Захід України. Так, Львів готується до нової хвилі міграції, однак станом на зараз забезпечити житлом всіх переселенців, які приїхали до Львова від початку повномасштабного вторгнення, ще не вдалося.

У Львівській міськраді до 15 липня планували виселити вимушених переселенців, які нині мешкають у приміщеннях шкіл, але зараз для них продовжують шукати відповідні житлові приміщення. Сьогодні, 19 липня, о 19.30 год у щотижневій програмі «Тема тижня» в студії Tvoemisto.tv обговоримо те, якою є ситуація з будівництвом житла для переселенців у Львові, чи готове місто до нової хвилі міграції, а також про укриття у школах і чи зросте вартість житла.

Гостем програми стане заступник голови Львова з містобудування Любомир Зубач. 

В програмі також розглянуть питання стосовно мережі старих бомбосховищ і хто займається існуючими укриттями зараз. Крім того, говоритимемо про міські проєкти соціальної інфраструктури, про ставки податку на землю і нерухомість, індустріальні парки і перспективи розвитку території ЛАЗу, та підтоплення вулиць Сахарова – Вітовського і Торф’яної. 

Читайте також: «Це пропаганда, щоб пересварити людей». Інтерв’ю з Андрієм Садовим

Зазначимо, що «Тема тижня» виходить щотижня о 19.30 у студії Tvoemisto.tv. Програму можна переглядати на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube

У попередніх програмах: 

Про те, як безпечно організувати навчальний процес у Львові, куди відселити переселенців зі шкіл, який прогрес очікує на сміттєпереробний завод, як місто допомагає теробороні і які виклики війни долає місто, у межах проєкту «Тема тижня» Тvoemisto.tv розпитало у міського голови Львова Андрія Садового.

Скільки на Львівщині перевірили підозрілих осіб та виявили російських підприємств, куди відселять переселенців зі шкіл та як область підтримує тероборонурозповів у програмі «Тема тижня» голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Які проблеми з громадським транспортом у Львові виникли через воєнний стан, чи купуватиме місто новий транспорт, що буде з е-квитком і як змінився трафік – у розмові з керівником департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олегом Забарило.

Про те, якою є ситуація на лінії зіткнення, чи отримують українські військові потужну новітню зброю та чого очікувати найближчими тижнями, Тvoemisto.tv розпитало у військового експерта Петра Черника.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!