Тематичний дитячий майданчик «Лис Микита» у парку Франка облаштують до кінця літа

2271 0
Він буде зроблений з дерева та за мотивами казки «Лис Микита».
Фото парку Франка

Фото парку Франка

До кінця літа у Львові мають завершити облаштування тематичного дитячого майданчика у парку Франка. Майданчик виготовляють за однойменним твором Івана Франка. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

«У парку Франка побудували капітальну доріжку, яка веде до будинку садівника, це зробили за кошти інвестора, приватного підприємства. До кінця літа також закінчать виготовлення дитячого майданчика у парку Франка. Він буде зроблений у стилі парку з дерева та за мотивами казки «Лис Микита», – каже він.

Читайте також: У парку Франка за унікальною технологією облаштовують доріжку

Додамо, що попередньо планувати зробити на майданчику башту-лабіринт висотою 8 метрів та три рухливі мости з мисливцями, які полювали на Лиса Микиту. Також буде фотозона – Лев на троні, у якого можна буде посидіти на колінах. Крім цих елементів, хочуть встановити підвісний канатний тунель, лазанку, полісади з грибочками (лабіринти і фотозона), гойдалку-гніздо та балансир. Усі конструкції будуть виконані з дерева акації.

Загальна вартість проєкту становила 2,3 мільйона гривень, якими забезпечує благодійник.

Нагадаємо, що у Львові облаштовувати алею від будинку садівника до центрального входу в парк Франка. На це коштів із міського бюджету не виділяли, водночас зробили за спонсорські гроші. Ремонт та водовідведення коштували орієнтовно 5 млн гривень, які виділив інвестор.
Ольга Коваль

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!