Теоретично Миколаїв не може приймати сміття зі Львова взагалі – міський голова

2465 0
Міська влада райцентру на Львівщині розраховує за рахунок співпраці зі Львовом привести до ладу документацію свого полігону ТПВ. Лише після того він зможе приймати відходи зі Львова.
фото: znaj.ua

фото: znaj.ua

Міський голова Миколаєва Андрій Щебель розповів у коментарі Tvoemisto.tv, що станом на сьогодні міський полігон не може приймати сміття з-за меж Миколаївського району.

«Теоретично зараз ми не можемо приймати взагалі. Нам треба вирішити питання з документацією. За моїми прогнозами, це до чотирьох місяців ми могли б упорядкувати, щоби мати можливість щось робити» -- сказав він.

На уточнююче запитання, чи зможе завтра це місто приймати сміття зі Львова, мер відповів однозначно : «Ні».

За словами Андрія Щебеля, потрібно впорядкувати документацію полігону від 2013 року.

«Передовсім це проектна документація. Вона у нас є, погоджена Кабінетом Міністрів, але потребує коригування, бо вона ще з 2013 року – ціни 2013 року не відповідають теперішнім» -- розповів мер Миколаєва.

Він сподівається, що це можна буде зробити за рахунок коштів, які Львів обіцяв виділити районним містам в рамках меморандуму щодо подолання сміттєвої кризи.

Тоді Миколаїв погодився приймати 60 тон відходів зі Львова на добу, натомість Львів обіцяв виділити райцентру 28 млн грн на два роки.

«Що ми очікуємо від Львова? Згідно з меморандумом – це 28 мільйонів на два роки, тобто теоретично 14 млн на рік для можливості впорядкування нашого полігону» -- сказав Андрій Щебель. Також потребує уточнення питання щодо розташування полігону і лише після виконання цих пунктів Миколаїв зможе приймати сміття з-поза меж району.

Нагадаємо, учора повідомлялося про те, що Миколаївська міська рада погодилася приймати зі Львова 40 тон сміття на добу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!