Як отримати податкову знижку за навчання дитини в школі та заняття у гуртках

4187 0
Раніше ця соціальна пільга поширювалась лише на студентів ВНЗ.

Із нового року почали діяти зміни до податкового кодексу, що стосуються соціальної пільги на навчання. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.

Ідеться про те, що у випадку оплати за навчання дитини в школі, музичній школі або у спортивній секції батьки можуть заплатити менше податків зі своєї зарплати.

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління юстиції у Львівській області Тарас Грень, податкову знижку надають за результатами подання декларації про доходи за минулий рік. Тобто батьки зможуть її отримати в 2020 році. Оплату за навчання треба підтвердити квитанціями. І варто врахувати, що йдеться про державні заклади та заклади з акредитацією Міносвіти.

Читайте також: Що змінилось у сплаті податків для приватних підприємців із нового року. Деталі

«Це стосується і дошкільної, і позашкільної, і середньої, і професійно-технічної освіти, і вищої – як раніше. На знижку можуть претендувати громадяни України, які офіційно платять за навчання – своє  або членів сім’ї першого ступеня споріднення: батьків, дітей, чоловіка, дружина. Але можна враховувати лише одного члена сім’ї. Витрати на освіту мають бути документально підтверджені квитанціями, а людина, яка претендує на знижку – офіціно працювати», – каже Тарас Грень.

Для того, аби оформити знижку, потрібні такі документи: копія паспорта, копія ідентифікаційного номеру, копія про доходи за формою №3, копія договору із закладом освіти, копія квитанцій (чеків, платіжних доручень) про оплату навчання, оригінали документів, що підтверджують ступінь споріднення (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб), податкова декларація про майновий стан і доходи, заява, у якій зазначено реквізити рахунку для перерахування відшкодування.

Читайте також: У кого і на скільки зростуть зарплати і пенсії з нового року. Деталі

Із цими документами необхідно звернутися до відділення фіскальної служби за місцем проживання. Тоді кошти повернуть на зазначений рахунок протягом 60 днів із моменту подачі всіх необхідних документів.

Розмір соціальної пільги безпосередньо залежить від суми сплачених податків, але водночас не може перевищувати 18% від них.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!