Тепер повістки вручають ще й у потягах: чи правомірно?

5755 0
Військові комісари почали вручати повістки у поїздах. Один із таких випадків трапився учора, 28 липня, у поїзді «Київ – Ужгород».
фото: zaxid.net, www.mukachevo.net, patrioty.org.ua

фото: zaxid.net, www.mukachevo.net, patrioty.org.ua

28 липня голова Громадської ради Ужгорода Олександр Пересоляк зафіксував на відео, як двоє людей (один з яких у військовому, а інший у цивільному одязі) заходять в купе потягу та пропонують пасажирам підписувати повістки, а також запрошують на медогляд. У разі відмови вони складають відповідний акт.

Читайте також: Чи правомірно вручати повістки за участі ДАІ. Пояснення юриста

Заступник військового комісара Львівської області Борис Андрєєв розповів, що місце вручення повісток не визначено у Законі «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Закон не забороняє вручення повісток у громадському транспорті чи на вулиці. «Місце вручення повістки не визначено. Найголовніше, щоб в громадянина були документи, які засвідчують особу, і щоб вона перебувала на обліку у військкоматі. Були випадки, коли із постами ДАІ зупиняли водіїв, і в тролейбусах вручали повістки. Це не порушення», – наголосив Андрєєв. Наразі такі випадки не є масовими. Вручення повісток у поїздах до цього не практикувалося.

Нагадаємо, на початку лютого у Львові запровадили практику вручення повісток водіям автомобілів із залученням працівників ДАІ. Однак через кілька днів від цієї ідеї відмовились через невизначеність такої процедури на законодавчому рівні.

Джерело: ZAXID.NET


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!