У «Дії» можна змінити місце проживання та скасувати статус ВПО

822 0
Дві нові послуги є повністю автоматичними.
Фото умовне

Фото умовне

У застосунку «Дія» з’явилися дві нові послуги. Тепер українці можуть через додаток змінити місце проживання чи скасувати статус внутрішньо-переміщеної особи. 

Джерело: міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в Telegram

Щоб застосувати зміни потрібно натиснути на меню своєї довідки ВПО в «Дії» необхідну послугу — «Змінити адресу фактичного проживання» або «Скасувати статус ВПО». В Мінцифри попереджають, що важливо фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію.

Читайте також: Українці можуть обміняти посвідчення водія на документ європейського зразка

«Продовжуємо прибирати бюрократію і удосконалювати послуги разом з Міністерством соціальної політики та за підтримки «Проєкту підтримки Дія», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції», — зазначив міністр.

Нагадаємо, що від 17 листопада, у додатку «Дія» можна згенерувати витяг про місце проживання. З червня ця послуга була доступна на порталі, а відтепер і в застосунку.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!