Тепер в Україні землю можна буде отримати простіше

3953 0
Президент Петро Порошенко підписав Закон № 180-VIII «Про внесення змін до статті 1861 Земельного кодексу України» щодо спрощення процедури погодження проекту землеустрою», повідомляє прес-служба глави держави.

Закон спрощує процедуру безоплатної передачі громадянам  земельних ділянок із земель державної або комунальної власності. Крім того, закон унеможливлює затягування процесу погодження проектів землеустрою.

Як зазначається, на сьогоднішній день  існує проблема, коли працівники відповідних органів влади затягують погодження проектів землеустрою, вимагають усунення то одних недоліків, то інших, не надаючи повного переліку, який необхідно виправити. Усунення таких недоліків триває роками, громадяни витрачають великі кошти на переоформлення документів та не можуть реалізувати свої права, гарантовані Конституцією.

Читайте також: Як вдало обрати ділянку для заміського будинку

Новий закон встановлює  чіткі вимоги до відповідних органів влади надавати вичерпний перелік зауважень для того, щоб люди, які подали документи для погодження проектів землеустрою, могли їх усунути. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!