Теплі зустрічі та благодійні ярмарки. Як пройдуть останні дзвоники у львівських школах

5556 0
Ані урочистих останніх дзвоників, ані випускних у школах не буде, проте деякі урочистості таки проведуть.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Цьогорічний навчальний рік у школярів Львова та області завершиться по-різному. У більшості навчання триватиме до середини червня, хоча є школи, які вчитимуться до 17 і навіть до 20 червня. Ані урочистих останніх дзвоників, ані випускних у школах не буде, проте деякі урочистості таки проведуть. Про це Тvoemisto.tv зазначили у кількох школах.

Читайте також: Як і коли у львівських школярів завершиться навчальний рік. Перелік та дати

Ліцей «Оріяна»

Навчання у ліцеї «Оріяна» завершується уже завтра, 3 червня. У цей день випускників четвертих та одинадцятих класів чекатимуть у школі. Учні четвертих класів прийдуть у свої класи і проведуть останні уроки зі своїм керівником. Ірина Коропецька каже, що у школі є велике укриття і на випадок тривоги діти матимуть змогу заховатися.

«У нашому ліцеї завжди була традиція робити для 11 класів останні уроки. Цього року також хочемо, аби це відбулося. Зокрема, плануємо для них зробити невелике камерне дійство з класним керівником, батьками і вчителями. Звісно, прийдуть ті, хто у Львові і має змогу прийти. Все відбудеться в межах однієї години», – каже директорка ліцею «Оріяна» Ірина Коропецька.

Крім того, у неділю, 5 червня, об 11.00 год., на Сихові поблизу ринку «Шувар» відбудеться акція, яка приурочена і завершенню навчального року, і допомозі ЗСУ. Під час ярмарки для дітей проведуть цікаві майстер-класи. Також у цей день зможуть зустрітись всі інші учні ліцею «Оріяна». Для них свій останній шкільний вальс затанцюють випускники.

«Під час ярмарки збиратимемо кошти на автомобіль для ЗСУ для наших колишніх випускників, які зараз на передовій. Скільки їх саме точно не знаємо, але більше десяти», – каже директорка.

Ліцей міжнародних відносин ім. В. Стуса ЛМР

Завтра, 3 червня, також завершують навчання учні Ліцею міжнародних відносин ім. В. Стуса ЛМР. Як зазначила директорка Світлана Уралова, офлайн зустрічей навіть з випускниками не буде. У навчальному закладі не має свого укриття, тому жодних зустрічей не проводитимуть. Все – у межах класів онлайн.

Школа №23

Як зазначила директорка школи №23 Любов Милян, офлайн зустрічі у їхньому навчальному закладі проведуть лише для 11-класників.

«Наші діти навчаються до 10 червня. Плануємо, що до школи у цей день прийдуть наші випускники. Їх не багато, лише два невеликі класи. У межах кожного класу зробимо для них останній урок, теплу зустріч-прощання із класним керівником, школою, де дітям вручать атестати. Ніяких гучних останніх дзвоників і пишних суконь не буде», – каже Любов Милян.

Як пройдуть останні дзвоники у решта класів наразі точно не відомо, адже це обговорюватимуть у межах кожного класу керівники, учні та батьки. Це може бути або онлайн прощання з класом, або зустріч у шкільному саді.

«Багато хто хотів зустрітись у школі, інші хотіли поїхати на цікаві екскурсії. Ми цього не рекомендуємо робити, адже безпека – на першому місці», – додає директорка школи.

Читайте також: Тривалість проходження тесту на ЗНО продовжили до 120 хвилин

Львівська гімназія «Євшан»

Як саме буде завершуватися навчальний рік у львівській гімназії «Євшан» точно не знають, але це буде онлайн. За словами директорки Божени Назар, ніяких заходів на подвір’ї школи не проводитимуть, аби не створювати скупчень.

«Дистанційно по класах або централізовано проведемо якийсь захід, можливо, запишемо ролик. Діти дуже креативні, залежить від того, як вони це будуть бачити… До 10 червня ми ще маємо трохи часу», – каже вона.

Ліцей імені Івана Пулюя

Директорка ліцею імені Івана Пулюя Ірина Хміль каже, точний формат вони ще погоджують. Укриття у навчальному закладі є, тож можливо, що 11 класі зможуть прийти у стіни школи.

«Коли діти були на карантині, ми вели своєрідний репортаж. Зараз також думаємо над цим. Закінчуємо 10 червня, але чи захід буде 10-го чи наступного дня, не вирішили. Водночас ми маємо безпечне освітнє середовище, в нашій школі є укриття, тому хотіли б зустрітися. Формат обов’язково обговоримо з батьками і тоді оприлюднимо інформацію», – каже директорка.

Читайте також: На Львівщині створять три нових наукових ліцеї

Львівська школа «Лідер»

У ще одній львівській школі «Лідер» навчальний рік завершиться вже 15 червня. За словами керівниці Зоряни Женчур-Курій, формат буде звичним, як у минулі роки – коли учні були на карантині, а керівники класів зустрічалися з ними. На подвір’ї школи не збиратимуться.

Нагадаємо, що повний графік з завершенням навчального року 2021/2022 у школах Львова, доступний за посиланням. А огляд навчальних закладів, куди діти можуть вступати після 4 класів, читайте тут.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!