Політична реклама

Тепло для львів’ян подорожчає на третину

1510 0
Тарифи на тепло у Львові зростуть орієнтовно на 32%.

У Львові прогнозується ріст тарифів на тепло та гаряче водопостачання на 31-32% з 1 липня 2014 року.

Про це повідомив керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Володимир Олійник, пише Zik.

Як зазначив Володимир Олійник, рішення про зростання тарифів приймає Національна комісія регулювання ринку комунальних послуг України. Комісія вже прийняла одну постанову щодо зростання тарифів на теплопостачання для бюджетних установ.

«Тут держава, піднімаючи ціни, дає відповідну субвенцію для місцевого бюджету на цю суму – таким чином балансуючи ситуацію. Для бюджетних установ тарифи на тепло зросли на 41-21%, для інших споживачів – на 21-25%. Населення це не зачіпало», – розповів Володимир Олійник.

За словами керівника департаменту, до Львова вже надійшов електронний варіант іншої постанови комісії, датованої 8 квітня, яка стосується тарифів на тепло для населення.

«Я вже отримав електронний варіант другої постанови, датованої 8 квітня, про встановлення тарифів на тепло для населення. Встановлюються тарифи для виробника, на підставі яких ми формуємо тариф для населення. Із тих цифр, що ми бачимо, ми прогнозуємо ріст тарифів 31-32%. Після підрахунків, остаточне рішення буде винесено на засідання виконавчого комітету. Вводиться ця постанова з 1 липня 2014 року. Зростання цього показника буде відчутне вже у новому опалювальному сезоні. Але щодо гарячої води – тарифи зростуть вже з 1 липня», – повідомив В.Олійник.

Керівник департаменту пояснив, що зазначена постанова стосується лише зростання тарифів на тепло для споживачів, що перебувають на централізованому теплопостачанні.

«На споживачів, які є на індивідуальному опаленні, не поширюється постанова щодо тепла. Там люди платять за газ. За прогнозами, ціна для тих, хто має індивідуальне опалення також зросте – на газові плити та котли зараз вартість близько 800 грн. Наскільки мені відомо, вартість зросте до 1300 грн. Однак, офіційного документу наразі немає», – пояснив Володимир Олійник.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!