Тепло і гаряча вода за лютий у Львові подешевшає на 31%

1950 0
Комунальні підприємства мають перерахувати платіжки львів’ян.
фото: clubstroitel.com

фото: clubstroitel.com

Вартість опалення та гарячої води за лютий у Львові для населення знизять на 31%. Відповідне рішення затвердили на виконкомі ЛМР сьогодні, 10 березня..

Читайте також: Українці можуть відключитись від центрального опалення. Як це зробити

За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександра Одинця, ціна на газ для населення у лютому 2020 року була на 30% меншою, ніж у попередні місяці, тож львів’яни платитимуть за гарячу воду й тепло, спожиту в лютому, на 300-600 грн менше.

ЛКП «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго» мають перерахувати платіжки за теплову енергію, опалення та гарячу воду для населення та бюджетних установ. Натомість, як сказала заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк, НКРЕКП досі не затвердила нові тарифи на тепло й гарячу воду, тож цю різницю покриватимуть із міського бюджету, на що необхідно близько 14 млн грн.

Читайте також: На Сихові почали монтувати перші індивідуальні теплові пункти

Нагадаємо, що Кабмін скасував граничні ціни на тепло і гарячу воду, тож тарифи тепер можуть бути ринковими. У січні та лютому через здешевлення газу львів’яни також отримали дешевші платіжки за грудень за тепло і гарячу воду. У лютому ціну на газ для населення знизили до 3,95 грн/куб без ПДВ та доплат.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!