Термін подання заяви про допомогу переселенцям подовжили до кінця квітня

2329 0
Українці мають можливість до кінця цього місяця податись на отримання 2 тис. грн на дорослого та 3 тис. грн на дитину.
Фото: infoprostir.te.ua

Фото: infoprostir.te.ua

Уряд України подовжив кінцевий строк подання заяви для того, аби отримати допомогу вимушеним переселенцям. Тепер це можна зробити до 30 квітня. Виплати здійснюватимуть через «Дію», на картку в банку. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Українці мають можливість до кінця цього місяця податись на отримання 2 тис. грн на дорослого та 3 тис. грн на дитину», – каже він.

Читайте також: У Львові можливі різні диверсійні групи. Мер Львова закликав не панікувати та зберігати спокій

Крім того, уряд запускає програму працевлаштування всіх переселенців. Для цього держава виплачуватиме роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів, по 6,5 тис. грн за кожного працевлаштованого.

Нагадаємо, що напередодні Уряд ухвалив рішення про механізм компенсації комунальних витрат громадам, які надають безкоштовний прихисток переселенцям у школах, садочках, будинках культури та комунальних установах. Усі ті, хто відгукнувся на біду, надав дах переселенцям, надав безкоштовний прихисток, отримуватимуть 450 грн в місяць за кожного, кому допомогли, на компенсацію комунальних послуг.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!