Тероризм, хто лідирує на мера Львова і чому звинувачують Новака. Підсумки тижня

2658 0
Короткі підсумки тижня від Tvoemisto.tv.

Цей напружений тиждень майже завершився і якщо вам вже не сила хвилюватися від новин, все ж не перемикайте, бо я розкажу по суті та без маніпуляцій про тероризм у Луцьку та Полтаві, рейтинги кандидатів у мера Львова та арешт ексочільника Укравтодору.  

Максим Кривош, чоловік якого звинувачують у тероризмі у Луцьку, у вівторок захопив автобус з 13 пасажирами всередині, погрожував вибухівкою і тримав їх там 12 годин. Вимагав, щоб президент Зеленський виконав його вимогу: опублікував відео зі словами «Фільм «Земляни» 2005 року дивитися всім». І так, він це зробив. Після звільнення заручників і затримання чоловіка відео зникло зі сторінки Зеленського. 

Але найбільше обговорень і обурень в соцмережах викликало затримання Кривоша. Він вийшов з автобуса, кілька хвилин стояв, зі салону повиходили люди і тоді до нього підійшли правоохоронці, обшукали, одягнули наручники і кудись повели. Аж після цього спецпризначенці на БТР почали штурм автобуса із застосуванням світлошумової гранати. 

Тут то і закрався в окремих експертів сумнів – чи не постановка вся ця історія? Для підняття рейтингів. Сам Кривош свої дії назвав перформенсом. А от пояснення штурму очільників МВС Авакова та Геращенка суперечать одне одному: перший каже, що у чоловіка могли бути спільники в автобусі, а другий назвав запізнілі постріли та шумові ефекти психологічним подавленням волі злочинця. Зараз зловмисник у СІЗО.

Але історія з тероризмом на цьому не завершилась. Наступного дня у Полтаві чоловік, якого намагалися затримати через крадіжку авто, взяв у заручники рядового копа, потім обміняв на його керівника і погрожуючи гранатою, поїхав за межі міста. Пізніше він відпустив правоохоронця, а сам сховався у лісі на Полтавщині. Чоловіка шукають, навіть з використанням авіації, але поки безуспішно.

Рейтинги, рейтинги, рейтинги – вгадайте, хто лідирує у Львові серед кандидатів на міського голову? Соціологічна група «Рейтинг» опитала 1200 мешканців Львова щодо політичних настроїв на місцевих виборах. У трійці лідерів Андрій Садовий, Руслан Кошулинський та Олег Синютка. А ви вже визначилися, за кого будете голосувати 25 жовтня? 

«Довідмивав» – колишнього голову Укравтодору Славоміра Новака польська прокуратура звинуватила у керівництві організованою злочинною групою, яку підозрюють у корупції. Раніше він був міністром транспорту у Польщі, затримали його теж там. За версією прокуратури він допомагав з договорами на будівництво доріг приватним особам за грошову винагороду, повідомляє Polskie Radio. І зазначають, що Новак «напрацював» схемами майже 10 млн гривень. У Польщі у цій справі загалом оголосили чотири підозри, ще одну – в Україні і не тільки йому, а посадовцю компанії «Онур» у Львові.

Відпочинок на природі це саме те, що потрібно, аби розслабитись. Але бережіться кліщів і якщо вже виявили на собі цю тварину - не легковажте. Бо ризик захворіти хворобою Лайма – реальний. Ми опублікували історію жінки, яку вкусив кліщ. Вона розповіла, чому їй не могли поставити діагноз і як вже два роки вона повноцінно не одужує. 

Гарного і безпечного вам відпочинку. Побачимось наступного тижня! 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!