Територіальну оборону Львівської області очолив підполковник Валерій Курко

1537 0
Валерій Курко був одним із захисників Донецького аеропорту.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Підполковник Валерій Курко став командиром територіальної оборони на Львівщині. Наказ про його призначення підписав учора, 10 січня, Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Зеленський призначив командувачем сил тероборони зсу Юрія Галушкіна

«Призначити підполковника Валерія Курка, командира навчального батальйону 199 навчального центру Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, командиром кадру 103 Окремої бригади територіальної оборони регіонального управління сил територіальної оборони «Захід», – йдеться у наказі.

Валерій Курко, як командир третього батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, був одним із захисників Донецького аеропорту.

Читайте також: Одна бригада, сім батальйонів. Як у Львові планують організувати оборону у разі наступу Росії

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року в Україні набув чинності Закон України «Про основи національного спротиву». Записатися до лав сил територіальної оборони можна, вступивши на військову службу за контрактом у резерві. Для цього громадянам України потрібно мати від 18 до 57 років та звернутися до районного центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) за місцем реєстрації, де підкажуть усі подальші кроки. Детальну інформацію можна дізнатися за адресою: вул. Ів. Франка, 25, або за одним із номерів телефону: (096) 080 69 87, (066) 829 04 34.

Раніше Tvoemisto.tv організувало публічну дискусію публічну дискусію не тему «Чи готовий Львів і область організувати оборону у разі наступу чи надзвичайних ситуацій» та з’ясувало, що змінить новий закон про національний спротив з 1 січня, як Львів готується до ймовірної загрози і які є можливості міста і області в організації тероборони.

Також Tvoemisto.tv підготувало інтерв'ю із політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком про те, чи готова Україна до сучасних провокацій, чи криза на білорусько-польському кордоні є частиною перевірки плану російського вторгнення в Україну, а також про те, чи можлива ескалація конфлікту з боку Росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!