«Територія терору» у Львові. Як просувається будівництво?

3798 0
У Львові на будівельному майданчику на проспекті Чорновола тривають роботи з будівництва Меморіального музейного комплексу тоталітарних режимів «Територія терору». У підсумку львів’яни отримають сучасний інтерактивний музей, побудований із відтворенням інфраструктурних об’єктів колишньої Пересильної тюрми № 25 – тюремних бараків, сторожових веж, загороджень із колючого дроту.
фото: portal.lviv.ua, zik.ua

фото: portal.lviv.ua, zik.ua

До кінця цього року на будівельному майданчику за адресою: просп. Чорновола, 45 проведуть усі необхідні підготовчі роботи та впродовж 2015 року побудують сам музейний комплекс.

«Підписання цього договору означає для нас завершення понад 4-річної епопеї з оформлення землекористування, виготовлення проектно-кошторисної документації, отримання різноманітних дозволів і погоджень на будівництво музейного комплексу. Спільними зусиллями ми подолали усі бюрократичні, фінансові та інші перешкоди і відповідно до вимог чинного законодавства запустили процес увіковічення пам’яті сотень тисяч людей, вивезених у концтабори з Пересильної тюрми № 25», – зазначив Володимир Довжинський, заступник директора з промоції та розвитку музею «Територія Терору».

Читайте також: Як виглядатиме музей терору у Львові? Фото, відео

Завершення усіх будівельних робіт заплановано на І квартал 2016 року. Мешканці міста та гості матимуть можливість побачити сучасний інтерактивний музей, побудований із відтворенням інфраструктурних об’єктів колишньої Пересильної тюрми № 25 – тюремних бараків, сторожових веж, загороджень із колючого дроту.

Після завершення будівництва музейний комплекс «Територія Терору» перейде в комунальну власність територіальної громади міста, а навчально-виховний комплекс – у власність інвестора з урахуванням певних вимог громади.

Музейний комплекс складатиметься з чотирьох зон: «Аванзони», «Алеї тоталітаризму», «Пересильної тюрми № 25» та автостоянки для відвідувачів. Орієнтовна площа забудови – 805 кв. м. Орієнтовна вартість будівельних робіт – 14 млн грн, приблизна тривалість будівництва – 18 місяців.

Джерело: IA ZIK.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!