Стали відомі подробиці таємного візиту Байдена в Київ

918 0
У Білому домі анонсували візит Байдена до Варшави, а він приїхав до Києва поїздом
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент США Джо Байден здійснив неочікуваний візит до Києва, прибувши потягом з Польщі. Про це повідомляє The New York Times.

З міркувань безпеки візит був таємним. Відповідно до заяв офіційних осіб, Байден повинен був прибути до Варшави вранці 21 лютого на дводенний візит. Проте, у неділю Білий дім оприлюднив неправдиву інформацію про те, що президент все ще перебуває у Вашингтоні та ввечері відлітає до Варшави.

«Але президент зробив американську підтримку України центральним аргументом своєї позиції щодо оновлення альянсу в Європі, і він сказав радникам, що хоче відзначити першу річницю вторгнення як спосіб запевнити союзників у тому, що його адміністрація залишається відданою справі», - йдеться у публікації NYT.

Зазначимо, що візит Байдена до Києва відбувся за день до запланованого виступу президента рф владіміра путіна з промовою про розпочату ним війну проти України.

За офіційним графіком, 20 лютого Байден мав зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою, а пізніше виступити з промовою у Варшавському замку. 

Нагадаємо, 20 лютого у зв'язку з візитом Байдена було перекрито центр столиці та Берестейський проспект. В МЗС до останнього тримали в таємниці, хто саме із партнерів прибув до України. 

Станіслав Нестеренко

 

ТЕГИ: київ, Байден

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!