Топ-10 фільмів про музику

2514 0
Сьогодні, 1 жовтня, відзначають Міжнародний день музики.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Tvoemisto.tv зібрало для Вас список фільмів, присвячених музичній тематиці.

Богемна рапсодія (2018)

Фільм про приголомшливу історію успіху. Сюжет розгортається навколо становлення легендарної рок-групи «Queen» і її харизматичного фронтмена - співака Фредді Мерк'юрі. В центрі подій – студент-художник Фаррух Бульсара з родини емігрантів-парсів. Хлопець грає в групі «Smile», проте потім перейменовує її в «Queen» і бере собі псевдонім Фредді Мерк'юрі, під яким він згодом стане відомим на весь світ.

Рок на Сході (2015)

В центрі фільму Барі Ланц, продюсер, який певний час був відомий та шанобливий у своїй сфері, проте все стрімко змінилося: цікавих проектів немає, і тепер йому доводиться розкручувати посередніх співачок. Одного разу Барі підкидають цікаве замовлення: мова йде про великі гроші, але є одна проблема - потрібно відправитися до Афганістану.

Сестра Моцарта (2010)

Головна героїня – Наннерль, старша сестра відомого Моцарта. Вона надзвичайно талановита, разом з братом завойовує тисячі європейських сердець. Дівчина має неабияке бажання складати музику, проте є проблема – дівчата в той час не мають права це робити.

Майкл Джексон: ось і все (2009)

Це документальний фільм-концерт про життя та історію успіху короля сцени Майкла Джексона. Фільм дає змогу поринути у непростий шлях великого музиканта сторіччя.

Любити ніколи не пізно (2015)

Героїня Рікі – зірка рок-сцени, яка в молодості заради зіркових висот віддала все. Вона має свою групу і, незважаючи на свій вік, веде молодіжний стиль життя. Несподівано її минуле нагадує про себе: колишній багатостраждальний чоловік просить героїню допомогти їхній дочці впоратися з важким періодом.

Боб Марлі. Реггі назавжди (2012)

Документальний фільм про життя і творчість знаменитого ямайського музиканта Боба Марлі. У фільмі показаний архівний матеріал з участю самого героя фільму. Окрім того, у фільмі знялися близькі люди відомого музиканта.

Кобейн: Чортів монтаж (2015)

Фільм про життя легендарного Кобейна: починаю з самого раннього дитинства до музичної кар'єри і всесвітньої слави його групи Nirvana.

Всередині Л'юїна Дейвіса (2013)

Події розгортаються в Нью-Йорку 60-х років. Головний герой – Л'юїн, який мріє підкорити велику сцену, проте переживає певні труднощі. Його друг і колега здійснює самогубство, щойновиданий альбом не продається, а він сам не має грошей на прожиття.

Мадонна: народження легенди (2018)

Фільм про історію успіху світової виконавиці. Розповідь про довгий та тернистий шлях від нікому невідомої танцівниці до легендарної співачки

Восьма миля (2002)

южет фільму розгортається навколо білошкірого хлопця Джиммі Сміта-молодшого, який живе в бідному кварталі та злиднях. Однак має заповітну мету - зібрати гроші на власний альбом. У те, що Джиммі свого доб'ється, вірить тільки його подружка Алекс.  

Підготувала Ліля Мазур


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!